Reklama

Karla Haniku čeká třetí start v CEV/ME/Moto2

Willirace tým se chystá s Karlem Hanikou na poslední závod sezony CEV Repsol Moto2. Pro brněnského jezdce to bude jeho třetí start v šampionátu CEV/ME/Moto2 a čtvrtý v této kubatuře vůbec.

Po závodění s wild card při domácím závodě mistrovství světa na Masarykově okruhu, kde dojel Hanika při svém premiéře s motocyklem Moto2 na 22. místě, absolvoval brněnský jezdec ještě dva závody ve španělském šampionátu v Aragónu. Zde byl dvakrát odmávnut v bodech, na 14., resp, 10. místě.

Už tento víkend začíná poslední závod CEV Repsol Moto2 ve Valencii a tým zde může s Karlem Hanikou posbírat poslední body v tomto šampionátu. Oficiální měřené tréninky a kvalifikace začnou až v sobotu, ale týmy mohly trénovat už v pátek a tak toho Willirace tým taky využil.

Konkurence bude tento víkend veliká, hned několik jezdců se svezlo minulý víkend při finálním závodu MotoGP.

Karel Hanika: “Na poslední závod sezóny se samozřejmě moc těším. Doufám že se nám bude dařit zase o něco víc jak minule v Aragonu. Aragon jako takový moc rád nemá, moc mi nesedí, ve Valencii to bude jiné. Na závod se po celou dobu pořádně fyzicky připravuju hlavně na kole. Jízda na Moto2 mě moc baví. A jak už jsem jednou říkal, doufám že se nám podaří udělat lepší výsledek než minule. Držte palce.”

V šampionátu CEV/ME/Moto2 stále ještě není rozhodnuto o titulu, Brazilec Eric Granado má náskok 16 bodů na zkušeného lokalmatadora Rickyho Carduse - ten je testovacím pilotem a náhradním jezdcem KTM v MS/Moto2 - a na třetím místě v šampionátu je obhájce titulu Steven Odendaal s motocyklem NTS. Další Španěl Hector Garzó a Američan Joe Roberts - byl ve druhé polovině šampionátu pravidelným účastníkem MS - pak kompletují Top-5.

Karel Hanika má na svém kontě ze dvou startů 8 bodů a je zatím na 22. pozici. Jelikož by měl jezdec týmu Willi Race za normálních okolností dojet v Top-10, tak se dá očekávat, že si pořádnou porci bodů připíše na své konto a v tabulce si tak určitě polepší.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama