Reklama

Jules Cluzel pojede za tým GMT94 Yamaha

Vítěz 5 závodů MS-Supersport v této sezóně a třetí jezdec celkové klasifikace Jules Cluzel z Francie přestupuje na sezónu 2019 do francouzského týmu GMT94 Yamaha týmového šéfa Christopheho Guyota.

Cluzel tak bude týmovým kolegou Corentina Perolariho. Jules Cluzel bojoval celou sezónu o titul mistra světa za indický tým Nerds Racing Team (NRT), který ale kvůli nedostatku finančních prostředků sezónu 2018 málem nedojel.

Naopak tým Yamaha GMT94 ukončil po zisku tří titulů mistra světa v MS-Endurance (2004, 2014 a 2016/2017) své závodění v tomto seriálu po letošním závodě 8h Suzuka a po částečné účasti v sezóně 2018 s Mike di Megliem v prvních dvou závodech a později s Corentinem Perolarim až do konce sezóny 2018, se chce 2019 plně zapojit do souboje o uvolněnou královskou korunu této kubatury.

Původně se uvažovalo o jezdecké dvojici Federico Caricasulo (22) a Corentin Perolari, ale nakonec místo italského mladíka bude jezdit druhý motocykl R6 zkušený Jules Cluzel. Jezdci budou jezdit s kapotážemi ve stejných barvách, jako oba superbikové týmy.

V MS-Supersport uvidíme minimálně 5 motocyklů Yamaha, kromě už zmiňované dvojice GMT94 Yamaha (Perolari a Cluzel) to bude samozřejmě Randy Krummenacher za Bardahl Evan Bros s další strojem Yamaha. V týmu Vesy Kallia je jasným jezdcem Loris Cresson (20), druhý zatím není jasný a je zde několik kandidátů, mezi jinými třeba Rakušan Thomas Gradinger. Ovšem týmový šéf Vesa Kallio požaduje jako sponzorský příspěvek výši minimálně 100.000 Euro.

Jelikož jednání s GMT94 nedopadlo pro Caricasuola příznivě, tak se italský talent obrátil na finský tým a Yamaha by svého svěřence ztratit nechtěla a dokonce uvažuje ještě o třetím motocyklu pro francouzský tým GMT94.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama