Reklama

Joshua Herrin týmovým kolegou Toniho Eliase

Joshua Herrin opustil tým Attack Performance Yamaha a v sezóně 2019 bude pilotovat továrnou podporovaný motocykl Suzuki Yoshimura Factory Racing.

Už během minulé sezóny - v srpnu 2018 - oznámil Roger Hayden, že po skončení aktuální sezóny ukončí svou aktivní kariéru. Tím se uvolnilo hodně ceněné místo v továrnou Suzuki podporovaném týmu Yoshimura Suzuki Factory Racing.

Těsně před vánočními svátky byl oznámen Haydenůc náhradník: Yoshimura Suzuki a Suzuki Motor of America angažovali na sezónu 2019 Joshuu Herrina jako nového týmového kolegu Toniho Eliase pro šampionát US-Superbike MotoAmerica.

Joshua Herrin obsadil se svým týmem Attack Performance Yamaha v šampionátu 2018 celkově třetí místo za Cameronem Beabierem (Yamaha) a Toniim Eliasem (Suzuki).

2013 se stal Herrin šampionem US-Superbike a 2016 šampionem v kubatuře Superstock 1000 MotoAmerica.

V sezóně 2014 zkusil letos už 28-letý Kaliforňan štěstí v MS-Moto2 s motocyklem Suter za tým AirAsia Caterham, ale absolutně bez úspěchu.

35-letý ex-mistr světa Moto2 Toni Elias (2010 s motocyklem Moriwaki) skončil 2016 na třetím místě v US-Superbike MotoAmerica, 2017 se stal šampionem a vyhrál dosud 25 závodů US-Superbike.

Po deseti letech tak za tým Yoshimura Suzuki pojedou jako týmová dvojice současně dva šampioni US-Superbike, naposled to byli 2008 Mat Mladin a Ben Spies v AMA Superbike za Suzuki Racing.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama