Reklama

Jonas Folger pojede s wild card v Barceloně

Po suverénním vítězném doublu v Assenu Jonase Folgera v IDM-Superbike už nic nestojí v cestě jeho startu s wild card při mítinku v Barceloně. Samozřejmě, že se nedají vůbec srovnávat úrovní šampionáty IDM a WSBK, ale přesto chce německý jezdec na sebe svým výkonem upozornit.

Po známých zdravotních peripetiích a předčasném ukončení smlouvy s týmem Tech3 v MotoGP se sice německý jezdec vrátil vloni do světového závodění v Grand Prix v kubatuře Moto2, ale žádný oslnivý comeback to nebyl. Při 5 startech za různé týmy jako náhradní pilot ani jednou nebodoval a tak se definitivně 27-letý jezdec rozhodl pro závodění s většími motocykly.

Pro Folgera tak začíná nová kapitola života a cítí se úplně zdráv. Dostane od Yamahy motocykl, který by měl být hodně dobrý. To znamená, bojovat o umístění okolo Top-6.

Němec pojede v Barceloně za svůj tým ze šampionátu IDM - tedy «Bonovo action powered by MGM Racing» a chtěl by svým výkonem na sebe upozornit dva aktuální satelitní týmy Yamahy v WorldSBK, tedy GRT a Ten Kate.

Cílem je získat stabilní umístění na startovním roštu MS-Superbike 2021.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama