Reklama

Jonas Folger pojede IDM a 3 starty s wild card v WSBK

Protože jednání mezi týmem Kiefer Yamaha a jezdcem Jonasem Folgerem ohledně jeho účasti v MS-Supersport nedopadlo úspěšně, tak se 26letý jezdec musel poohlédnout po jiném angažmá.

Už předtím se dlouholetý pilot Grand-Prix Jonas Folger dozvěděl, že už nebude součástí testovacího týmu Yamaha Europe v roce 2020 v MotoGP. A tak se vrací tam, kde se jeho kariéra vlastně začala, tedy k týmu Bonovo action by MGM Racing s Jürgenem Röderem jako týmovým majitelem a Michaelem Galinskim jako týmovým manažerem a bude v sezóně závodit v IDM Superbike.

Kromě toho pojede tento tým v sezóně 2020 s Jonasem Folgerem také třikrát s wild card v MS-Superbike. Bude to v Assenu, doma v Oscherslebenu a potom v Barceloně.

Předtím bude Folger a jeho tým Bonovo action by MGM Racing testovat ve Španělsku.

Jediným stabilním jezdcem z Německa bude v MS-Superbike v příští sezóně Sandro Cortese, který by měl v nejbližších dnech podepsat smlouvu s nizozemským týmem Ten Kate Yamaha.

Letošní jezdec z MS-Superbike z Německa Markus Reiterberger stabilní místo v šampionátu WorldSBK nezískal, bude závodit v MS-Endurance za belgický tým BMW Motorrad World Endurance, kde jeho týmovými kolegy budou Ilya Mykhalchyk a Kenn Foray. A není ovšem vyloučeno, že Markuse Reiterbergera uvidíme rovněž s wild card na motocyklu BMW třeba při německém závodě v Oscherslebenu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama