Reklama

Jakub Kornfeil láme statistické rekordy

Český jezdec Jakub Kornfeil byl odmávnut v Jerezu na výborné pozici v Top-5 a pomalu se ve všech statistikách historie MS silničních motocyklů od roku 1949 dostává na špici všech přehledů z pohledu české účasti a úspěchů.

Tak se společně podívejme, jaká je tato historie po nedělní Gran Premio Red Bull de Espaňa na okruhu Circuito de Jerez.

• Po čtyřech závodech sezóny 2016 má Jakub Kornfeil na svém kontě celkem 29 bodů, více měl po absolvování 4 závodů GP na svém kontě jen v roce 2014, tehdy jich nasbíral 31.

• Celkem má na svém kontě Jakub Kornfeil už 454 mistrovských bodů a to znamená druhé místo v historické české tabulce Grand Prix za Lukášem Peškem (507), ale před Karlem Abrahamem (410), Františkem Šťastným (183) a Jakubem Smržem (170).

• V počtu závodů dojetých v bodech se dostal Jakub Kornfeil po neděli na první místo, když celkem 76x dokončil závod GP v Top-15. Druhým nejúspěšnějším je Karel Abraham s 75 závody v Top-15, třetí potom Lukáš Pešek s 66 závody GP v bodech. Následují František Šťastný - 47 závodů, kdy bodoval v MS a Jakub Smrž (41).

• V počtu pódiových umístění je Jakub Kornfeil v Top-4, kdy stál na stupních vítězů celkem 2x, stejně jako Karel Abraham či Bohumil Staša. Nepřekonatelný František Šťastný se umístil 21x na pódiových pozicích, následují Lukáš Pešek a Gustav Havel po 9 získaných pódiích.

• V počtu startů v závodech MS má Jakub Kornfeil na svém kontě po Jerezu celkem 113 v nejslabší objemové kubatuře GP. Více má na svém kontě v této třídě pouze Francouz Alexis Masbou - 162.

• Jakub Kornfeil se zúčastnil všech dosavadních závodů MS-Moto3, což znamená celkem 74 startů v GP v kubatuře Moto3. A od svého prvního závodu v MS - Misano 2009, nevynechal ani jeden závod v GP, to znamená, že Jerez byl už jeho 113 závodem v řadě v seriálu GP.

• Z českého pohledu je Kornfeil s tímto počtem 113 startů v GP na třetím místě. Vede Karel Abraham s celkovým počtem 159 závodech GP, za ním následuje Lukáš Pešek, který startoval v 136 Velkých cenách, Jaroslav Huleš má na svém kontě 100 startů, Jakub Smrž se postavil na start 93 závodů.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama