Reklama

Karel Abraham o MotoGP: Materiál je opravdu hodně důležitý

Jelikož Karel Abraham neviděl v MotoGP žádnou perspektivu, tak po pěti sezónách v královské kubatuře odešel do MS-Superbike. Český jezdec je však toho názoru, že jeho dosažené výsledky neodpovídají vždy jezdeckému umění jezdce.

Laťka výkonnosti v MS-MotoGP je položena hodně vysoko, tak ještě nikdy nebyla. Velká „čtyřka“ Rossi, Lorenzo, Marquez a Pedrosa sice stále udává tón, ale Dovizioso, Iannone a Viňales se snaží do této elitní společnosti dostat za každou cenu.

Karel Abraham závodil pět sezón v MotoGP, ovšem zůstal bez jediného výrazného úspěchu. 26letý Brňák ale odmítá vše připsat pouze na úkor jezdeckého talentu: „Několik jezdců z MotoGP, kteří jsou schopni s dobrým materiálem zajíždět výborné výsledky, tak ty považuji na nejlepší“,říká na toto téma vítěz závodu Grand Prix Moto2 ve Valencii 2010.

„S dobrým materiálem je to jednodušší. Rozhodně nechci stavět někoho do špatného světla. Jen chci zdůraznit, že se při správné změně motocyklu dostaví také odpovídající výsledky. To ale někteří lidé vůbec nechápou. Stačí se podívat třeba na Danila Petrucciho, co předváděl vloni, bylo to neuvěřitelné. Je určitě velmi dobrý jezdec. Předtím ale neměl dobrý materiál a proto nebyl považován za dobrého jezdce. Pokud by nebyl letos zraněn, tak by jistě zajížděl velmi dobré závody“, říká na toto téma český jezdec.

Abraham přestoupil po sezóně 2015 do týmu Milwaukee BMW do seriálu MS- Superbike. Ovšem v prvních osmi závodech nedojel český Rookie lépe než jako 11. v Austrálii; celkový počet 14 bodů a až 17. místo v MS, je hodně hubená bilance po čtyřech absolvovaných závodních víkendech.

Jediný highlight: 2. místo ve volném tréninku v Burirama/Thajsko - když ale o nic nešlo.

„Věděl jsem, že to bude hodně tvrdé, ale je to tvrdší, než jsem si myslel. Level není špatný, není to vůbec jednoduché, ti hoši jsou dobří, mají zkušenosti.“, říká bývalý jezdec MotoGP v rozhovoru pro SpeedWeek .



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama