Reklama

MS-Endurance: Gines, Foray a Lukáš Pešek za tým Penz13 BMW

Vloni obsadil tým Penz13.com BMW Motorrad celkově čtvrté místo ve FIM Endurance World Championshipu a letos se chce koncentrovat na oba dva 24hodinové závody v Le Mans a Le Castellet.

Po pěti letech závodění v FIM Endurance World Cupu postoupil tým Penz13.com s podporou BMW Motorrad France do kubatury Superbike a hned v prvním roce se tým okolo Rico Penzkofera dostal na P4. S trochou více štěstí mohli dokonce jezdci Markus Reiterberger (GER), Bastien Mackels (BEL) a Španěl Pedro Vallcaneras skončit ještě lépe, ale měli většinou problémy s kompletní délkou závodu.

V určitém čase nebylo vůbec jisté, zda BMW Motorrad France bude dále podporovat Penzkoferův tým i v roce 2016. Ovšem návštěva finálového závodu v Le Castellet v polovině září přesvědčila nového obchodního ředitele Frederica Stika o profesionalitě celého týmu.

Jednou z podmínek bylo angažování nějakého francouzského jezdce. Nyní jsou v týmu dokonce dva, celkový vítěz IDM Superstock 1000 Mathieu Gines a dále Kenny Foray, oba dva už z týmu GMT94 Yamaha znají, jak se závodí o titul mistra světa.

Jako třetí byl angažován český vítěz Grand-Prix Lukáš Pešek, vloni působící v týmu jako náhradník.

Ačkoliv je trojice ve složení Gines, Foray a Pešek rozhodně kandidátem na titul mistra světa, tak se tým Penz13.com BMW Motorrad chce v nové sezóně plně koncentrovat na obě dvě 24hodinovky: „Ani kdybychom vyhráli v Le Mans, tak nepojedeme v Portimao nebo v Suzuce, Jedinou výjimkou může být domácí závod v Oscherslebenu“, je jasného názoru týmový šéf.

„Skvěle to předvedla SRC Kawasaki, která se soustředila na pro Francouze nejdůležitější závody. Tam se stal tento tým neporazitelným. Pak se teprve rozhodli, soustředit se na MS. Ačkoliv se s nimi nemůžeme zatím ještě srovnávat, tak doufáme, že se nám podaří aspoň v jednom ze 24hodinových závodů stát poprvé v historii našeho týmu na stupních vítězů“, doplnil svou představu o letošní sezóně týmový šéf Rico Penzkofer.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama