Reklama

IDM Zolder: Double Reiterbergera, Halbich dojel čtvrtý

Po hodně dlouhé přestávce pokračoval německý šampionát IDM teprve druhým závodem a ten se jel na belgickém okruhu v Zolderu. Český jezdec Jan Halbich sice v první belgické jízdě nijak nezazářil (15. místo), ale ve druhé si všechno vynahradil, když byl odmávnut v Top-4.

Ex-pilot WorldSBK Markus Reiterberger vyhrál oba dva belgické závody, ten první před týmovým kolegou z Van Zon Remeha BMW Dannym de Boerem z Nizozemí a Stefanem Kerschbaumerem z Rakouska (MPB Racing Team-Yamaha).

V prvním závodě předvedl ex-pilot WorldSBK závod systémem start/cíl. Stejně jako druhý Danny de Boer, tak i třetí Stefan Kerschbaumer jeli svou vlastní ligu. Po pádu Nigela Walravena byl závod přerušen vyvěšením červených vlajek 3 kola před koncem a už se dál nedojíždělo. Čtvrtý se umístil Florian Alt, Top-5 dokompletoval Jan Bühn. Až na 15. místě byl odmávnut Jan Halbich.

I ve druhém belgickém závodě bylo pořadí na stupních vítězů totožné, za Top-3 byl ale jako čtvrtý klasifikován náš Jan Halbich s motocyklem Honda CBR1000RR, ačkoliv po jeho havárii musel být závod přerušen. Top-5 pak doplnil Florian Alt.

V šampionátu vede pochopitelně Markus Reiterberger s celkovým ziskem 95 bodů, druhý je Danny de Boer (65) a třetí Stefan Kerschbaumer (51). Čtvrtý je Jan Bühn (49), pátý Dominic Vincon (48), šestý Florian Alt (40). Český jezdec Jan Halbich nashromáždil zatím 31 bodů a to znamená průběžně 7. místo.

Lídr šampionátu Markus Reiterberger pojede další závod WorldSBK na Lausitzringu (18. - 20. srpna) s wild card, předtím se ale zúčastní oficiálního testu Dorny 24. července na stejném okruhu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama