Reklama

Hlavní sponzor týmu Pramac Ducati zatčen

Luigi Scavone - bývalý policejní důstojník a jeden z nejvyšších šéfů společnosti Alma, tedy sponzora týmu Pramac Ducati, byl zatčen těsně před odletem do Dubaje ve svém domě v Neapoli, když měl ve svém batohu částku přibližně 300 000 Euro.

45-letý Scavone provozuje skutečnou pracovní říši, se 32 společnostmi, které zaměstnávají 17 000 lidí. Celkem 27 z nich je v současné době vyšetřováno. Zatčeno bylo celkem 10 ředitelů společnosti, Alma, v současné době jsou tři z nich stále ve vězení - přičemž Luigi Scavone je defacto považován za ředitele celé skupiny.

Alma je nejen jedním ze dvou hlavních sponzorů týmu MotoGP Pramac Racing, který vede Paolo Campinoti (Jack Miller a Francesco Bagnaia) a také týmu MV Agusta Forward (Dominique Aegerter a Stefano Manzi).

Co se týká toho, jakým způsobem se to dotkne závodění v Grand Prix?, tak je aktuální názor následující: Tým Pramac Ducati je přímo podporován továrnou v Borgo Panigale, takže by se ho tato nepříjemná situace nemusela vůbec dramaticky dotknout. Ovšem pro závodní stáj MV Agusta Forward to může být likvidační záležitost.

Mělo se jednat o daňové úniky v době 2015 - 2017 ve výši 70 milionů Euro.

scavone sponzor pramacu

Zdroj: Napoli.repubblica.it; Ilfruili.it



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama