Reklama

Hiro Aoyama střídá 3 ze 4 pilotů

Kámen na kameni nezůstane v týmu Honda Asia na sezónu 2019. Týmový šéf Hiro Ayoama - v této funkci je teprve jednu sezónu místo Tadyho Okady - se rozhodl pro radikální změnu v týmu a ze čtyř míst (dvě Moto2 a dvě Moto3) budou tři obsazena nově!

V nejslabší objemové kubatuře musí odejít Thajec Nakarin Atiratphuvat - s pouhými 2 body je aktuálně až 30. Nahradit by ho měl 17-letý Japonec Ai Ogura, kterého známe z Red Bull Rookies Cupu a ketrý je aktuálně 7. v šampionátu CEV-Repsol, tedy MSJ Moto3. Další Japonec Kaito Toba - 29 bodů a 20. průběžné místo v MS, pak v týmu Honda Asia zůstává.

Kompletně se ale vymění jezdecké obsazení v prostřední kubatuře! Zde se do španělského týmu Stop & Go (zkráceně SAG) vrací 26-letý Japonec Tetsuta Nagashima - pouhých 7 bodů a 25. místo v MS. A malajský jezdec Khairul Idham Pawi míří do domácího týmu Petronas Sprinta SIC, kde nahradí Fina Nikiho Tuuliho.

Aoyama má v hledáčku dva rychlé Asiaty ze španělského šampionátu CEV-Repsol: 19-letý Thajec Somkiat Chantra závodí v CEV-Repsol Moto3 a je aktuálně na 8. místě. a 25-letý Indonésan Ekky Dimas je v CEV-Repsol Moto2 nyní šestý.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama