Reklama

Fabio Quartararo od 2021 v továrním týmu Yamahy

20-letý Francouz Fabio Quartararo podepsal s tovární týmem Yamahy smlouvu na sezóny 2021 a 2022, kde bude týmovým kolegou Mavericka Viňalese. «Černý Petr» tak připadl Valentinu Rossimu.

Yamaha Factory si rozhodně pospíšila, po Mavericku Viňalesovi dnes oznámila svého dalšího jezdce továrního týmu z Iwaty na sezóny 2021 a 2020. Bude jím loňský Rookie Fabio Quartararo. Francouzský jezdec nahradí v továrním týmu legendárního Valentina Rossiho (40) na motocyklu YZR-M1.

Devítinásobný mistr světa Valentino Rossi se dohodl s Yamahou na tom, že se do poloviny sezóny 2020 rozhodne, zda i ve svých 41 letech bude závodit dále. V kladném případě může počítat s plnou podporou od Yamahy.

Management Fabia Quartarara se tak prakticky dohodl s YMC (Yamaha Motor Company) o spolupráci na dobu 3 roků, když letos dle ředitele závodního oddělení Yamahy Lina Jarvise dostane k dispozici speciální motocykl YZR-M1 Factory.

20-letý Francouz Fabio Quartararo si ve své Rookie sezóně vyjel celkem 6x Pole-Position, celkem sedmkrát byl odmávnut v Top-3 a vyhrál suverénně soutěž «Rookie of the Year» s náskokem 100 bodů.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama