Reklama

Dovizioso a Lorenzo včera na F1 v Monte Carlu

Pozorným fanouškům včerejších tréninků na Grand Prix Monaca v Monte Carlu nemohla uniknout jedna zajímavá událost, v boxech F1 se pohybovali i dva skvělí motocykloví závodníci a sice tovární jezdci Ducati Andrea Dovizioso a Jorge Lorenzo.

Oba ale měli k návštěvě úplně rozdílné důvody: Zatímco italský jezdec zde kromě jiného představil svou novou biografii: «Asphalte», tak Lorenzo jednal o své další sezóně v MotoGP.

Dovi v této své biografii «Asphalte» píše, že „Spolupráce mezi Ducati a Rossim byl největší propadák v historii MotoGP.“ A uvádí mj.: „Motocykl Ducati byl po éře Stonera v daleko lepším stavu, než po 2 letech spolupráce Rossiho a Vittoriano Guareschiho, který byl jedním ze dvou týmových manažérů u Ducati, kteří přežili Rossiho «vyčištění». Mysleli si, že když vezmou na trať motocykl Stonera, a začnou ho upravovat, tak vše bude v pořádku. Což byl nesmysl. Když jedete špatnou cestou, nemůžete vše změnit. Naopak, musíte metodicky a trpělivě pracovat. Naštěstí pak dorazil Gigi Dall'Igna, aby všechny vrátil zpět správným směrem...“.

Úplně jiný důvod měla návštěva Jorge Lorenza, jednalo se zde o jeho návratu k Yamaze na sezónu 2019.

Není samozřejmě vůbec žádným tajemstvím, že Jorge Lorenzo «pohořel» u Ducati úplně stejně jako před ním Sete Giberanu, Nicky Hayden, Marco Melandri a naposled Valentino Rossi.

Včera tak došlo v Monte Carlu k hodně utajovanému střetnutí Marc van der Straatena a Carmela Ezpelety!

Téma bylo jasné, nasazení třetího továrního motocyklu Yamaha pro Jorge Lorenza na sezónu 2019 právě v tomto belgickém satelitním týmu.

Samozřejmě, i Yamaha dobře ví, že Valentino Rossi je sice stále na marketingovém trhu jasnou #1, ale svůj poslední titul mistra světa získal v roce 2009...!

A Maverick Vinales už přes 12 měsíců nevyhrál s motocyklem Yamaha závod Grand Prix - naposled GP Francie v květnu 2017.

Naopak od vstupu Marca Marqueze do královské kubatury MotoGP v roce 2013 ho dokázal v šampionátu porazit pouze Jorge Lorenzo v sezóně 2015, jinak se vždy mistr světa po skončení celé sezóny jmenoval Marc Marquez.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama