Reklama

Domi Aegerter má peníze na závodění skoro pohromadě

Akce «Crowdfunding» se pro pilota Moto2 Domiho Aegertera skončila velkým úspěchem!, neboť přinesla celkem 152.489 švýcarských franků na jeho závodění v sezóně 2018.

Po nepodařeném převzetí německého týmu Kiefer Racing britským investičním bankéřem Davidem Pickworthem za peníze ruských investorů byl Dominique Aegerter odkázán na podporu svých fanoušků, aby mohl závodit v sezóně 2018. Dominique a jeho bratr Kevin odstartovali projekt Crowdfunding, a podařilo se sezónu v Grand Prix pro Aegertera zachránit.

Závodění v MS-Moto2 není vůbec laciné: Sezóna stojí přibližně 1,2 milionu Euro, z toho 600.000 jich musel přinést do týmu Aegerter sám. Polovina z nich byla pokryta sponzorskými penězi od firem, které ve Švýcarsku dosud Domiho podporovali.

24. ledna byla odstartována akce Crowdfunding nazvaná «Race with me» a ta přinesla dosud 152.489 švýcarských franků od 914 fanoušků, tedy 76% už je pohromadě. Crowdfunding «Race with me» potrvá ještě 43 dnů a mělo by být nashromážděno minimálně 200.000 švýcarských franků.

Aegerter už odložil «stranou» své vlastní úspory, kterými by eventuální chybějící peníze prostě doplnil. V každém případě bude Aegerter závodit letos bez nároků na fixní gáži (pouze za prémie), stejně jako jeho manažer Dr. Robert Siegrist sháněl sponzorské peníze bez nároku na honorář!

Momentálně trénuje Dominique Aegerter ve Španělsku s krosovou motorkou, odjel tam začátkem ledna v dodávce a třeba na parkovišti se úplně náhodou potkal s naším Karlem Abrahamem, který tam rovněž trénoval.

V příštím týdnu bude Aegerter testovat poprvé s týmem Kiefer Racing na motocyklu KTM ve Valencii.

Na webové stránce www.ibelieveinyou.ch/domi77 se od 24. ledna mohli fanoušci přihlásit a za určité předem dané peněžní sumy si například zakoupit prostor pro své jméno na kapotáži závodního motocyklu KTM (za 2.777 CHF), nebo podepsané tričko (107 CHF), chránič kolena z GP (100 CHF), závodní boty (200 CHF) nebo třeba večeři s Domim (1.000 CHF).

Dokonce za 35.000 CHF je ke koupi Aegerterovo privátní auto, červená Honda Civic Typ-R. Další informace najdete na www.ibelieveinyou.ch.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama