Reklama

Corser nepojede MotoE, bude Riding coachem Jakuba Kornfeila

Původně chtěl Troy Corser závodit v novém seriálu «FIM Enel MotoE World Cup», z toho ale sešlo a tak bude tento populární Australan a ex-mistr světa MS-Superbike působit pouze v roli Riding coache pro Čecha Jakuba Kornfeila.

Dvojnásobný mistr světa WorldSBK z let 1996 (Ducati) a 2005 (Alstare Suzuki) Troy Corser měl zájem zúčastnit se premiérového ročníku «FIM Enel MotoE World Cup», ale z toho nakonec sešlo. „Všechny týmy ode mě chtěly, abych přinesl peníze. Já když ale budu závodit, tak je chci dostávat“, říká jasně na toto téma zkušený australský jezdec.

Troy Corser chtěl ve funkci Riding coache působit už při British Grand Prix v týmu Red Bull KTM pro Bradleyho Smithe, z toho ale sešlo.

„Nyní se starám o Jakuba Kornfeila a trochu jsem pomáhal i Marco Bezzecchimu. To jsem dělal už i v Aragónu“, říkal v rámci GP Valencie Troy Corser.

„Týmy Ajo, Pons a Gresini chtěly po mně peníze a já jsem šéfovi IRTA Mike Trimbymu jasně řekl: Nebudu platit, chci vydělávat, když budu závodit. Jsem z generace, kdy se za závodění platit nemuselo. Jsem zklamán! Nyní jede v týmu Ajo Niki Tuuli a já jsem přesvědčen, že přinesl peníze.“, říká dále Corser, který je skoro stejně starý jako Gibernau a ten pojede za Ponse.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama