Reklama

Comeback v 46 letech: Alex Barros vyhrál v Brazílii

V letech 1986 až 2007 závodil Brazilec Alex Barros v různých kubaturách Grand-Prix, nejvíce ale v královské kubatuře 500 ccm a později MotoGP. Od roku 2006 také v MS-Superbike.

Celkem pětkrát ukončil Alex Barros MS-MotoGP v letech 1996 až 2004 v Top-4. Brazilec vyhrál v královské kubatuře sedm závodů a 32x se umístil v Top-3.

Po 20 letech v Grand-Prix přestoupil Barros 2006 do MS-Superbike a pro tým Klaffi Honda byl 6x odmávnut v cíli v Top-3, v Imole vyhrál svůj jediný závod v tomto seriálu. MS-Superbike 2006 dokončil na šestém místě, před ním skončili Troy Bayliss, James Toseland, Noriyuki Haga, Troy Corser a Andrew Pitt.

2007 to zkusil Barros ještě jednou v MotoGP, za tým Pramac d’Antin Ducati byl v Mugellu dokonce třetí, spolu s ním stáli na stupních vítězů ještě Valentino Rossi a Dani Pedrosa. V MS ale obsadil až 10. místo a musel svou kariéru ukončita.

Nyní ale při svém comebacku vyhrál 46-letý Brazilec sezónní finále SuperBike Series Brasil (BRSBK) v Sao Paulu s motocyklem BMW S1000RR, když závodil ve vlastním týmu BMW Motorrad Alex Barros Racing.

V první jízdě obsadil Barros místo druhé, Argentinec Diego Pierluigi, smluvní pilot v týmu Barros-Racing, potvrdil úspěch BMW, když dojel v Top-4.

Ve druhé jízdě slavil Barros nečekaný úspěch, když vyhrál a zajel i nejrychlejší kolo. Vedle něho stál na pódiu i týmový kolega Pierluigi jako třetí v cíli.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama