Reklama

Černý rok Yamahy

V továrním týmu Yamahy - piloti Rossi a Viňales - byl pozitivně testován inženýr španělského jezdce. Proto byli posláni do karantény týmový ředitel Meregalli a další čtyři členové týmu.

U Yamahy je už několik měsíců rozšířen «Murphy's Law», tedy nepsaný zákon, že na pos...i hov... spadne, bohužel...

Vše začalo třemi poruchami motorů v Jerezu, a pokračovalo crashem Morbidelliho se Zarcem ve Spielbergu, kde byl v životním nebezpečí také Rossi.

Potom musel projektový ředitel Yamaha-MotoGP Sumi včetně pěti inženýrů vynechat GP Le Mans, jeden z nich byl totiž pozitivní a ostatní byli pro jistotu posláni do karantény.

Následovaly tři závodní crashe Rossiho během tří v řadě jdoucích Grand Prix a také jeho pozitivní test na Covic-19, když si nedokázal odpustit narozeninovou oslavu své 27-leté přítelkyně a tam se zřejmě nakazil. Musel tak vynechat dva závody Grand Prix v řadě a také FP1 a FP2 tréninky ve Valencii.

K tomu je nutno připočítat podvod Yamaha s nelegálními ventily při GP Španělska (a jako trest odebrání bodů v MS konstruktérů a týmů), stejně jako to, že Viňales bude muset použít šestý motor a tedy jako trest vystartovat do nedělního závodu z boxové uličky.

A včera večer oznámila Yamaha Motor Co., Ltd. a Team Monster Energy Yamaha MotoGP, že pět členů týmu včetně týmového ředitele Massima Meregalliho musí do karantény a tak nejen Gran Premio de Europa, ale i příští týden se konající Gran Premio Comunitat Valenciana - oba závody se konají na okruhu Tormo Circuit - bude bez jejich účasti...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama