Reklama

Agostini by do Factory Yamaha vzal Vinalese a Quartarara

15-ti násobný mistr světa Giacomo Agostini by do továrního týmu Yamaha vzal Mavericka Viňalese a Fabia Quartarara. Comeback Jorge Lorenza považuje 77-letý Ital za nepravděpodobný.

Sezóna 2020 bude napínavá nejen na závodních okruzích, ale také v paddocku MotoGP. Všem aktuálním jezdcům královské kubatury s výjimkou Esteve Rabata (má smlouvu s týmem Avintia i na rok 2021!) končí smlouvy se současnými týmy a tak se budou karty znovu míchat a znovu rozdávat.

Především Yamaha bude stát před důležitým rozhodnutím, jak dále s týmem Petronas SRT a hlavně co dále s Fabiem Quartararem. Dle názoru odborníků je totiž francouzský jezdec s motocyklem Yamaha M1 jediným, který je schopen dostat pod určitý tlak Marca Marqueze.

Legenda Grand Prix Giacomo Agostini je sice názoru, že vítězná šňůra Marca Marqueze bude i nadále pokračovat, ale Fabio Quartararo je schopen jako jediný mu znepříjemňovat závodní neděle.

77-letý Ital by na sezónu 2021 vzal do továrního týmu Yamahy Viňalese a Quartarara, naopak o Rossim je tohoto názoru: „Valentino už hodně dlouho nevyhrál závod“ (naposled Assen 2017 - poznámka Bosso), „není už dlouho takový jako byl dříve. V životě je třeba dívat se dopředu a ne se otáčet dozadu. Bude to ale rozhodnutí od Valentina samotného a jemu se líbí závodit. Pokud bude u Yamahy šťastný, bude závodit dále.“.

15-ti násobný mistr světa Agostini se dále v rozhovoru pro španělský deník «Marca» vyjádřil k tématu eventuálnímu comebacku Jorge Lorenza: „Když někdo v současnosti vynechá jeden rok, tak je hodně těžké se vrátit nazpět. Krvácelo mně srdce, když jsem viděl stát Lorenza s továrním motocyklem na posledním místě gridu. Jorge Lorenzo je velký šampion, který toho hodně vyhrál. Proti Rossimu a dalším velkým jezdcům. Zažil bohužel mnoho pádů a hlavně ten poslední, kdy skončil jen těsně vedle invalidního vozíku, ho hodně poznamenal a měl pak hodně času k přemýšlení“, je názoru «Ago Nazionale» .

Zdroj: Corsedimoto.com a «Marca»



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama