Reklama

Abraham definitivně mimo hru! V Grand Prix zůstává z Čechů pouze Salač!

Dlouho očekávaný ortel, co bude dál s Iannonem, by se měl objevit na veřejnosti nejdříve až po 4. únoru 2020. Toho dne se bude v Mies konat slyšení Mezinárodního disciplinárního soudu FIM o antidopingové záležitosti spojené se jménem Andrey Iannoneho.

Protianalýza ze 7. ledna 2020 potvrdila minimální hodnoty zakázané látky (1 150 nanogramů na mililiter moči), ale i toto množství stačí k zahájení soudního řízení. Slyšení začne 4. února 2020 v Mies ve 13 hodin, 30-letého Iannoneho budou zastupovat jeho právník Dr. Antonio De Rensis a odborný poradce Prof. Alberto Salomone, antidopingový expert a chemik University v Turině.

Ať dopadne Iannone u sportovního soudu ve švýcarském Mies jakkoliv, tak jedno je nyní jasné: Savadori na testech zvaných Shakedown (testovací piloti + Rookies + «concession teams» - aktuálně Aprilia a KTM); Bradley Smith na těch dalších - oficiálních testech IRTA a možná i v závodech a Karel Abraham je tak bohužel definitivně mimo hru! - to je aktuální stav ze dne 20. ledna.

FIM má časový horizont 45 dní na vynesení trestu, i když časově by Andrea Iannone mohl stihnout testy IRTA od 7. do 9. února v Sepangu.

Je to tedy do budoucna hodně smutné, ve startovním poli na sezónu 2020 zůstává napříč kubaturami pouze jeden Čech, mladík Filip Salač (18) za Snipers Honda Team, který v tomto tradičním italském týmu Mirko Cecchiniho nahradí Romano Fenatiho (11 vítězství v Grand Prix a celkem 24 pódií), který pojede 2020 s motocyklem Husqvarna.

Zdroj: La Gazzetta dello Sport a Corsedimoto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama