Reklama

Zopakuje YART Yamaha s Hanikou loňské vítězství?

Takto se vloni radovali po finále MS-Endurance 2019/2020 vítězové z týmu YART Yamaha: Marvin Fritz, Niccolò Canepa a Karel Hanika. Druzí skončili jezdci F.C.C. TSR Honda France a stupně vítězů doplnili piloti Wójcik Racing.

Marvin Fritz, Niccolò Canepa a Karel Hanika vyhráli vloni 12h v Estorilu přes nepříliš podařený start, když trojice z YARTu se brzy dostala do čela a nenechala nikoho na pochybách, že si jede pro vítězství. Jmenovaní vyhráli s náskokem 25 sekund před F.C.C. TSR Honda France, třetí v pořadí - polský soukromý tým Wójcik Racing - ztratil na vítěze už 3 kola.

Pro tým okolo rakouského manažera Mandyho Kainze půjde v Portugalsku po výpadku při 24-hodinovce v Le Mans především o to, získat nazpět ztracené body na konkurenci, aby stále žila aspoň teoretická šance na celkové umístění v Top-3 v boji o královskou korunu.

Jeden z jezdců týmu YART Marvin Fritz hodnotí krátce, ale výstižně okruh Circuito do Estoril takto: „Rychlý okruh, tvrdé brzdy a extrémní tma v noci.“

Po přesvědčivém vítězství v sezonní premiéře má Yoshimura SERT Motul (Gregg Black, Xavier Simeon, Sylvain Guintoli) v rukou ty nejlepší karty pro celkový trumf v šampionátu EWC 2021. Ovšem kromě YART Yamaha jsou zde ještě Webike SRC Kawasaki France (Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon, David Checa), BMW Motorrad World Endurance (Markus Reiterberger, Javier Forés, Kenny Foray) a F.C.C. TSR Honda France (Josh Hook, Yuki Takahashi, Mike die Meglio) a všechny tyto týmy by chtěly získat vítězství v jednom ze závodů seriálu EWC.

Také další, tedy Team ERC Endurance-Ducati (Mathieu Gines, Louis Rossi, Etienne Masson), v Le Mans se musel spokojit s 8. místem, chce rozhodně skončit na pódiu. Při testu o víkendu byl německý tým posílen na 4,182 kilometru dlouhém okruhu o testovacího pilota Ducati Lorenzo Zanettiho a o šéftechnika z týmu World Superbike Ducati od jezdce Scotta Reddinga.

Časový plán - 15. července

11.00 – 13.00 hod. volný trénink
16.00 – 17.20 hod. Qualifying 1
19.30 – 21.00 hod. noční trénink

16. července

09.00 – 10.20 hod. Qualifying 2

17. července

08.15 – 08.30 hod. Warm-up
09.00 – 21.00 hod. Race



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama