Reklama

Vsadil Sam Lowes na špatný tým?

Britský ex-pilot MotoGP Sam Lowes se vrátil do prostřední kubatury Grand Prix s jediným cílem: Svými výkony si zajistit návrat do královské kubatury, kterou musel po pouhé jedné sezóně opustit.

Pro svůj návrat a za své nové působiště v prostřední kubatuře Grand Prix si 27-letý Brit Lowes vybral tým zvučného jména a velmi úspěšné historie, CGBM Evolution ze Švýcarska. Tato závodní stáj CGBM týmového mecenáše Oliviera Métrauxe získala vloni titul vicemistra světa zásluhou Thomase Lüthiho. Za poslední dvě sezóny se tento tým mohl radovat celkem ze 6 vítězných závodů a 10 dalších pódiových umístění.

Sam Lowes má na svém kontě nejen jednu kompletní sezónu v MotoGP v továrním týmu Aprilia - nejlépe byl odmávnut na P13 v Motegi, ale především tři sezóny v Moto2 (2014 až 2016)a to včetně 3 vítězných závodů a dalších 8 pódiových umístění. Kromě toho si vyjel Lowes také celkem 8x Pole-Position.

Původně měl tým CGBM startovat 2018 se třemi motocykly, Švýcar Jesko Raffin ale nebyl od ITRA akceptován a jelikož tým nezaplatil včas garanci 20.000 Euro za jezdce, tak mu bylo třetí místo na startovním roštu odebráno.

Materiál od KTM byl týmovému šéfovi Corminboeufovi přislíben v době, kdy měl ve stáji CGBM zůstat vicemistr světa Tom Lüthi. Od týmu odešel hlavní sponzor Olivier Métraux, který 2010 s velkou náruživostí a pomocí vlastních finančních prostředků vše vybudoval a získal sponzory jako Technomag, CarXpert, Garage Plus a Interwetten.

Jelikož ale během pouhých 12 měsíců odešli od CGBM oba švýcarští jezdci Domi Aegerter a Tom Lüthi, tak v současné době tito movití švýcarští sponzoři - včetně Interwettenu - chybí.

Novým sponzorem je indická firma pod jménem Andhra Pradesh a dalším je - dle nápisu na kapotáži «Facchinetti motos», tedy dovozce BMW do Ženevy.

Tým má momentálně název «Swiss Innovative Investors»a při týmové prezentaci v Meyrinu nedaleko Genfu (Ženevy) byla prezentována webová stránka swissinnovativeinvestors.com.

Že tým nebude oplývat neomezenými finančními prostředky, bylo zřetelné už při týmové prezentaci prezentaci 3. února, ale že jeden z vážných uchazečů o uvolněný trůn mistra světa kubatury Moto2 bude chybět hned při prvním společném měření sil se rozhodně nečekalo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama