Reklama

TPR bude chybět i v Assenu

Po Phillip Islandu a Catalunyi bude TPR Team Pedercini Racing nucen vynechat také třetí závodní víkend sezóny, Pirelli Dutch Round, který se bude konat od 19. do 21. dubna na okruhu TT Circuit Assen.

TPR Team Pedercini Racing byl nucen znovu odložit svou účast v sezóně 2024 v závodním seriálu «FIM World Championship Superbike». Před sezónou bylo záměrem vynechat úvodní kolo sezóny na Phillip Island kvůli vysokým nákladům a nedostatku finančních prostředků a od druhého kola sezóny na Circuit de Barcelona – Catalunya se Španělem Isaacem Viñalesem být na startu a zúčastnit se zbývajících jedenácti soutěžních víkendů sezóny. Nyní víme, že to nebylo úspěšné, a nyní se dokonce ukazuje, že ani třetí kolo sezóny (19. až 21. dubna) na TT Circuit Assen není pro tým, který je stálou součástí týmu od roku 1998, proveditelné.

Tým v prohlášení uvedl, že nedávné rozpočtové změny jsou jedním z hlavních důvodů, proč musí svou účast znovu odložit. Jednapadesátiletý šéf týmu Lucio Pedercini navíc zastává názor, že v kádru týmu je stále řada nedostatků a nemá smysl začínat sezónu, pokud není tým 100% připraven. To vše přimělo Pederciniho vzdát se účasti na závodním víkendu v Assenu a znovu odložit start s týmem, tentokrát až na čtvrté kolo sezóny v Misanu.

Lucio Pedercini, majitel týmu: „Je mi velmi líto, že se kromě Austrálie a Katalánska nemůžeme zúčastnit dalšího kola na TT Circuit Assen. Několik týdnů před již konaným kolem na Circuit de Barcelona – Catalunya jsme se opět museli vypořádat se změnou našeho rozpočtu. Každopádně, i když nemůžeme soutěžit v prvních třech kolech sezóny, úplně to nevylučuje naši účast na mistrovství světa FIM Superbike 2024. Nejdůležitější pro mě je stále věnovat dostatek času, abych vše uvedl na správnou míru, a to nejen finančně a technicky, ale také z hlediska struktury týmu. Podle mého názoru nemá smysl začínat jedno z nejtěžších mistrovství světa bez správných prostředků a řádné přípravy. Čas, který zbývá do čtvrtého kola sezóny v Misanu, využijeme k organizaci testů a řádné organizaci našeho týmu, abychom mohli co nejlépe odstartovat během italského kola sezóny v Misanu."

Čtvrté kolo sezóny, Pirelli Emilia-Romagna Round, se bude konat o víkendu 14. až 16. června na světovém okruhu v Misanu na okruhu, který nese jméno Marco Simoncelli.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama