Reklama

Tom Sykes nazpět k BMW

Zkušený britský jezdec Tom Sykes (37) dlouho bez poařádného motocyklu a bez profesionální stáje nezůstal. Po rozchodu se satelitním týmem Puccetti Kawasaki nahradí v továrním týmu «ROKiT BMW Motorrad Motorsport» zraněného Nizozemce Michaela vd Marka.

«Létající Holanďan» si jak známo přivodil v Assenu zlomeninu levé stehenní kosti, když havaroval v nedělním hlavním závodě, a jeho návrat na závodní dráhu je v nedohlednu, jako nejbližší reálný termín se uvádí konec letošního léta.

Tom Sykes byl tři sezóny 2019 až 2021 (celkem 90 závodů) továrním pilotem BMW: Během tří sezón vyjel pro Němce šest pódiových umístění a získal tři Pole-Position. A podílel se pochopitelně hodně podstatným způsobem na vývoji motocyklu M1000RR.

Mimochodem: Takový počet pódií jako Sykes během svého tříletého závodění u BMW získali zatím Michael vd Mark a Scott Redding pouze dohromady.

Velkou výhodou pro Sykese bude už nyní jeho účast ve čtvrtek a v pátek na testech v Misanu.

Nezapomínejme ovšem, že jeho odchod od BMW nebyl zrovna «pěkný a v míru»: Při závodním víkendu WSBK - Navarra - 19. srpna - byl představen jako nová posila BMW Sykesův mladší krajan Scott Redding a Tom Sykes byl o tomto kroku továrního týmu BMW informován teprve jeden den předtím!...a tak už mistr světa 2013 a 34-násobný vítěz závodů MS-Superbike neměl skoro žádnou alternativu na tento nečekaný počin BMW nějak reagovat, neboť Top týmy byly pro sezónu 2022 už obsazeny.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama