Reklama

Takuya Tsuda místo Joana Mira

Japonský testovací pilot Suzuki Takuya Tsuda měl v Motegi původně startovat s wild card jako poděkování za jeho práci od roku 2015 pro tuto továrnu. 38-letý domácí pilot ale nyní dostal šanci nahradit v Motegi zraněného Joana Mira a bude pilotovat jeho motocykl GSX-RR.

Takuya Tsuda debutoval v «premier class» už v sezóně 2017 v Jerezu, kde nahradil zraněného Alexe Rinse. Nyní to pro něho bude druhý závod v MS MotoGP. Od roku 2003 závodí v šampionátu All Japan Road Race Championship. Letos je hlavní kubaturou ST1000 a aktuálně zaujímá 4. místo v šampionátu. Mistr světa z roku 2020 Joan Mir musel vynechat už závod v Aragonu, kvůli velkým bolestem zraněného pravého kotníku.

Jediným pilotem s wildcard v «premier class» pro Motul Grand Prix of Japan tak zůstává 30-letý domácí Rookie Tetsuta Nagashima, který bude v MotoGP debutovat za HRC. Ten tuto příležitost obdržel jako poděkování za vítězství ve vytrvalecké kultovní klasice 8hours Suzuka, kde byl členem vítězného týmu společně s Takumim Takahashim a Ikerem Lecuonou. Nagashima vyhrál v Kataru 2020 premiérový závod MS-Moto2 a od začátku letošní sezóny je testovacím pilotem HRC s motocyklem RC213V na japonských okruzích.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama