Reklama

Wild card pro Pedrosu a Pola Espargara

Dani Pedrosa a Pol Espargaró se brzy vrátí do kubatury MotoGP během seriálu Grand Prix. Stejně jako v roce 2023 se Pedrosa zúčastní Velké ceny Španělska na okruhu Circuito de Jerez – Ángel Nieto prostřednictvím divoké karty, zatímco Espargaró se bude moci zúčastnit Velké ceny Itálie na Autodromo Interazionale del Mugello o měsíc později.

Přítomnost Red Bull KTM Factory Racing v boxech se v nadcházejících kolech Grand Prix 2024 zvýší. Legenda MotoGP Dani Pedrosa bude soutěžit již druhý rok v řadě na Gran Premio de España (Jerez, 26.-28. dubna) a Pol Espargaro naopak se stejným motocyklem KTM RC16 při Gran Premio d'Italia (Mugello, 31. května – 2. června).

Testovací tým KTM určil klíčová data závodů jako součást svého pracovního plánu na rok 2024 a pokračování ve vývoji motocyklu KTM RC16, a to jak pro zbytek aktuální sezóny, tak s výhledem do roku 2025 a dále.

Pedrosa, který ohromil fanoušky svými výkony v Jerezu a Misanu v roce 2023, bude i letos závodit na okruhu Circuit de Jerez – Angel Nieto během Velké ceny Španělska, která se koná za dva týdny. Pedrosa skončil na stejném podniku před téměř dvanácti měsíci šestý ve sprintu a sedmý v hlavním závodě, když projel cílem pouhých šest sekund za vítězem Grand Prix. V Misanu pak exceloval 4. místem. Pedrosa, nyní 38letý, odešel z MotoGP jako jezdec na plný úvazek v roce 2018, ale od té doby závodil pro KTM třikrát.

Pol Espargaró, ve svém prvním roce jako testovací jezdec rakouského výrobce, se touží vrátit na jeden z nejrychlejších a nejmalebnějších okruhů šampionátu při Velké ceně Itálie o prvním červnovém víkendu. KTM na tomto místě stanovila aktuální nejvyšší rychlostní rekord MotoGP s 366,1 km/h, Espargaró dosáhl devátého místa jako nejlepšího výsledku MotoGP na toskánském okruhu, ale má dvě vítězství a celkem čtyři umístění na stupních vítězů v nižších kubaturách.

Dani Pedrosa: „Loni jsem si v Jerezu užil spoustu legrace a přivítání od fanoušků bylo skvělé. Všichni víme, že Jerez je zvláštní místo. Pro nás bude také důležité získat nějaké reference pro naše testování a vrátit je zpět do závodního prostředí. To je nejdůležitější důvod k účasti v roce 2024.“

Pol Espargaro: „Jsem opravdu šťastný, že mohu znovu závodit, a to zejména v Mugellu, což je velmi speciální místo, pro nasednutí na motocykl MotoGP. Bude skvělé být zpátky na startovním roštu s kluky. Testování probíhá velmi dobře a jsem velmi motivovaný. Po zranění v roce 2023 jsem zpátky v normálu. Těším se, až budu zpátky v «rodině» MotoGP a ukážu, že naše testování je silné a rychlé.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama