Reklama

Sentul pomůže Mandalice

Po generální zkoušce pro sezonní finále MS-Superbike na ostrově Lombok, která se skončila obrovskou ostudou, když se závod Asia Talent Cupu na okruhu Mandalika Street Circuit vůbec nekonal, tak došlo k zásadním změnám v organizaci finále WorldSBK a WorldSSP.

Mandalika Grand Prix Association (MGPA), tedy organizace zodpovědná za pořádání MS-Superbike a příští rok také MotoGP na novém okruhu «Pertamina Mandalika International Street Circuit», musela pochopitelně na tuto blamáž reagovat a to hodně rychle. Vždyť od pátku se zde v Indonésii koná letošní finále šampionátu Superbike a Supersport.

Co se vlastně stalo? Chyběl vyškolený traťový personál, tedy «traťáci». A tak byli nyní na pomoc povoláni muži stejného zaměření ze Sentulu.

«Sentul International Circuit» byl v letech 1994 - 1997 dějištěm MS-Superbike a 1996/1997 dokonce souběžně dějištěm MotoGP.

Mimochodem: Anthony West označil tuto trať, na které se dokonce stále pravidelně závodí, jako za nejnebezpečnější okruh, na kterém kdy on sám závodil.

Pracovníci ze Sentulu budou tento týden školit své kolegy z Mandaliky a doplní lokální tým tak, aby na každém postu bylo minimálně 8 osob, přičemž každý úsek bude mít dva členy, kteří se budou zabývat pouze technickými problémy.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama