Reklama

Sasaki 26. vítězem Grand Prix ze seriálu Red Bull Rookies Cup

Závod Moto3 na okruhu TT Circuit v Assenu byl z pohledu Red Bull Rookies Cupu rozhodně milníkem v tomto závodním seriálu. Vítězem se stal Ayumu Sasaki (Husqvarna) a bylo to jeho první vítězství. Ale také už 150. vítězství «absolventa» tohoto závodního seriálu.

Nikdo nepochybuje o tom, že Red Bull Rookies Cup je odrazovým můstkem pro pozdější závodění v Grand Prix. Je jasné, že se jezdci v předstihu naučí znát okruhy Grand Prix.

Ayumu Sasaki vyhrál Red Bull Rookies Cup 2016. Od roku 2017 je tento Japonec nedílnou součástí seriálu Grand Prix, v Assenu 2022 se 22-letému podařilo první vítězství v Grand Prix. Bylo to 150. vítězství absolventa Red Bull Rookies Cupu v Grand Prix.

První triumf z Rookies získal Johann Zarco, když vyhrál 2011 Grand Prix Japonska v kubatuře 125 ccm.

Tento Francouz, v současné době závodící v MotoGP za Pramac Ducati, byl prvním šampionem Red Bull Rookies Cupu. Enea Bastianini se 2015 postaral o 50. vítězství, současný tovární pilot KTM Brad Binder pak v Sepangu 2019 o 100. úspěch.

Sasaki je 26. vítězem Grand Prix pocházejícím z Red Bull Rookies Cupu.

Nejúspěšnějším je Brad Binder se 17 vítěznými závody Grand Prix, Následují Zarco a Oliveira se 16 úspěchy.

Absolventi - tedy bývalí Rookies - zatím získali celkem 9 titulů mistrů světa, Izan Guevara může být tím desátým, pokud se stane šampionem Moto3 v sezóně 2022.

2015 vyhráli ex-piloti Red Bull Rookies Cupu celkem 24 závodů Grand Prix napříč kubaturami.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama