Reklama

Sandro Cortese odmítl nabídku nahradit Aegertera

Aktuálně třetí jezdec MS-Supersport Sandro Cortese byl pochopitelně logickou náhradou za zraněného Domiho Aegertera v týmu Kiefer KTM Racing pro Jerez. Ale německý jezdec z pochopitelných důvodů odmítl.

Sandro Cortese jednal minulý podzim několik týdnů s týmem Kiefer Racing, když ve stáji Dynavolt Intact GP Team už pro něho po pěti sezónách Moto2 (pouhá tři pódiová umístění) nezbylo místo.

Cortese se seznámil v srpnu 2017 během GP Spielbergu s Britem Davidem Pickworthem, který chtěl s pomocí ruských investorů tým Kiefer Racing převzít.

Ovšem k dohodě s Pickworthem nedošlo, ještě před Vánocemi bylo jasné, že se Kiefer Racing na sezónu 2018 musí z finančních důvodů omezit pouze na jednoho jezdce a tím byl Švýcar Domi Aegerter.

Sandro Cortese tak zachránil své další závodění nouzovým přestupem do týmu Kallio Racing Yamaha, který závodí v MS-Supersport: Vyhrál hned svůj třetí závod v této kubatuře vůbec - ve španělském Aragónu - a po čtyřech z deseti letošních závodů je celkově třetí o pouhých sedm bodů za lídrem šampionátu a úřadujícím mistrem světa Lucasem Mahiasem. Na druhého Krummenachera ztrácí Cortese šest bodů.

Celkem logicky byl Cortese (28) osloven týmem Kiefer Racing jako první možný náhradník za zraněného Aegertera pro Jerez.

Mimochodem: Ve svých 15 letech začal mistr světa Moto3 z roku 2012 Sandro Cortese právě v týmu Kiefer Racing s motocyklem Honda 125 ccm.

Ale comeback Corteseho v Jerezu nepřichází v úvahu: Samozřejmě, že by se Cortese hrozně rád vrátil do šampionátu Grand Prix, kde vyhrál v Moto3 v sezóně 2012 s motocyklem KTM celkem 5 závodů GP a ze 17 závodů v sezóně stál 15x na pódiových stupních, ale...

V současné situaci bez jediného testu a pouze na jeden závod to není vůbec smysluplné. Navíc se chce německý pilot plně soustředit na svůj současný job v MS-Supersport, kde má velkou šanci na zisk titulu mistra světa a kde odvádí skvělé výkony: Ve své Rookie sezóně byl třetí v Austrálii, čtvrtý v Thajsku, vyhrál v Aragónu a pouze v Assenu kvůli špatné přední pneumatice skončil až šestý.

Samozřejmě za této situace nechce Cortese jít do žádného rizika a svou Rookie sezónu v MS-Supersport ohrozit zbytečným zraněním při eventuálním pádu.

Nezapomínejme také, že: Sponzoři Liqui Moly u Kallia a Motorex u Kiefera by se překrývali.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama