Reklama

Rodinný team Rovelliových pokračuje v šampionátu WorldSSP300

Tým rodiny Rovelliových známe především pod názvem ParkinGO, a před sedmi sezónami - 2011 - byl nejlepším týmem v šampionátu WorldSSP zásluhou Chaze Daviese, který se stal mistrem světa.

V uplynulé sezóně se díky svým synům Filippovi a Eduardovi vrátil Giuliano Rovelli s vlastní stájí do šampionátu WorldSBK a hned patřil k nejlepším týmům šampionátu WorldSSP300 - do posledního závodu bojoval o titul světového šampiona zásluhou Miky Pereze a nakonec prohrál o 1 bod s Anou Carrasco, takže do nové sezóny opět nastupuje ParkinGO Kawasaki pochopitelně s těmi nejvyššími ambicemi.

Jen připomínám: Firma ParkinGO je evropským lídrem v letištním parkovacím průmyslu.

Sestava týmu ParkinGO - pojede s motocykly Kawasaki Ninja 400 ccm - bude v mistrovství světa supersportů 300 v roce 2019 úplně nová. Vytvoří ji španělský jezdec Manuel Gonzalez (vítěz European Talent Cupu v roce 2017 a na šestém místě v letošním roce v šampionátu WorldSSP300), který byl zároveň nejlepším pilotem s motocyklem Yamaha, australský talent Tom Edwards (nejlepší nováček z roku 2018 a majitel Pole position z Portimao) a třetím je Filippo Rovelli, vítěz Trofeo MES MotoEstate.

Sportovním ředitelem týmu se stal mistr světa WSSP z roku 2002 Fabien Foret, novým týmovým manažerem je teprve 23-letý Edoardo Rovelli, který ještě v šampionátu World Supersport 300 závodil v roce 2018. Majitelem je Giuliano Rovelli, zakladatel této značky v roce 1995 a s týmem ParkinGO Yamaha získal jako manažer týmu v roce 2011 titul mistra světa ve World Supersport s Chazem Daviesem.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama