Reklama

Novotný a Clark získali důležité poznatky a zkušenosti

První závodní víkend prestižní světové kategorie World Supersport 300 ve španělské Barceloně je za námi. Závody nabídly jako vždy fantastickou podívanou a spoustu dramatických okamžiku.

Tým Accolade Smrz Racing BGR má za sebou dlouho očekávaný první závod sezóny 2024 kategorie World Supersport 300. Po pátečním volném tréninku a Superpole (pozn., v letošní sezóně se kvalifikační trénink jede již v pátek) se oba mladí jezdci v sobotu zlepšili a úspěšně tak pokračovali v zisku nových poznatků a zkušeností ve své vůbec první kompletní sezóně v mistrovství světa. Filip Novotný v prvním závodě skončil na 23. pozici a Chris Clark 24.

Filip Novotný #11: „První závod sezóny máme za sebou. Nabral jsem nové zkušenosti a závod si užil. Do zítra víme, co zlepšit. Děkuji týmu za skvěle odvedenou práci.“

Chris Clark #27: “První závod sezóny byl úspěšný. Podařilo se mi zajet své nejrychlejší kolo celého víkendu a okusit co bude třeba k tomu, abychom byli konkurenceschopní. Zítra mám další dvě příležitosti se zlepšit a maximálně toho chci využít.”

Dvojice českobudějovického týmu Accolade Smrz Racing BGR Filip Novotný a Chris Clark čelila velké konkurenci z řad zkušených jezdců ve snaze získat co nejvíce poznatků a zkušeností pro zbytek sezóny. Filip zajel své nejrychlejší kolo celého víkendu ve druhém závodě a skončil na 24. pozici. Chris Clark z USA skončil 30. Další podnik mistrovství světa se koná v holandském Assenu 19.-21. dubna.

Jakub Smrž (manažer týmu): „Byl to složitý víkend pro všechny, pro jezdce i pro tým. Ale myslím, že kluci premiéru zvládli rozumně a zodpovědně. Je tam velký prostor pro zlepšení, chceme je vidět o hodně výš, ale to má svůj čas. Teď soustředíme přípravu na Assen.“

Filip Novotný #11: „Druhý závod byl lepší než ten včerejší. Podařilo se mi zlepšit můj doposud nejlepší čas. Jel jsem ve skupince, ve které jsem nakonec dojel první. Celkově to byl skvělý víkend a skvělá zkušenost. Moc děkuji týmu za jejich úžasnou práci. Uvidíme se v Assenu.“

Chris Clark #27: “S druhým závodem jsem opět spokojen. Byl to jeden velký souboj. Celkově mám z tohoto prvního víkendu dobrý pocit, protože jsem se posunul a pochopil, co bude třeba k tomu, abychom se zlepšili.”



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama