Reklama

Reův zdravotní stav je hodně kritický

Zatímco tovární tým Hondy oslavoval v neděli vítězství v závodě 43. ročníku «Coca-Cola Suzuka 8 Hours», tak na straně druhé panují o zdravotním stavu zraněného britského jezdce stejné značky bohužel jen ty největší obavy.

32-letý Brit Gino Rea z týmu F.C.C. TSR Honda havaroval při warm-upu po selhání brzd tak tvrdě, že se i nadále nachází v koma. Rea utrpěl těžké poranění hlavy a plic. Ošetřující lékaři z nemocnice v Yokkaichi se vyjadřují ve smyslu toho, že je potřeba obávat se toho nejhoršího.

Gino ztratil kontrolu nad svým motocyklem, přejel trať a narazil do svodidel na levé straně a přiblížil se k «Triangle Chicane», která uzavírá kolo. Děsivá dynamika, která připomněla dramatickou nehodu, která stála život Daijira Kata . Během GP Japonska MotoGP narazil Japonec na stejnou překážku, byl v bezvědomí kvůli těžkým zraněním hlavy a hrudníku a o dva týdny později zemřel.

Reova rodina je na cestě do Japonska, a po příletu nemusí absolvovat ani povinnou karanténu, pokud se prokáže negativním testem PCR, tak bude smět těžce zraněného pilota v nemocnici navštívit.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama