Reklama

Quartararo: Favorité MS-Moto3 2017 jsou Antonelli a Bastianini

Fabio Quartararo po dvou sezónách v Moto3 - ovšem bez proklamovaných velkých úspěchů - postoupil 2017 do kubatury Moto2 a zde bude závodit v týmu Sita Ponse s motocyklem -Kalex.

Brad Binder, Jorge Navarro a Francesco Bagnaia - tedy tři z Top-5 kubatury MS-Moto3 -opouštějí 2016 nejslabší objemovou kubaturu. Také Fabio Quartararo, v uplynulé sezóně za tým Leopard až na 13. místě, postoupí o level výš, tedy do Moto2.

V rozhovoru pro SPEEDWEEK.com hovoří tento Francouz o tom, koho považuje 2017 za hlavní favority v kubatuře 2017: „Myslím si, že největším favoritem je Bastianini. Také Antonelli si zvolil dobrý tým a to je hodně důležité pro motivaci samotného jezdce. A kandidáty na přední umístění budou určitě i Joan Mir a Nicolo Bulega“.

Hodně překvapivě očekává Fabio Quartararo pravidelná přední umístění i od Philippa Öttla z týmu Schedl GP Racing: „Také Philipp Öttl je skutečně velmi dobrý jezdec. Jeho obrovskou výhodou je, že nečeká «na schování se do háku» za některého rychlého jezdce, nýbrž je schopen zajíždět časy samostatně na rozdíl od některých konkurentů, kteří pouze čekají. A to je hodně chytré, neboť čekání je velmi nebezpečné. Pak přesně víš, jaký je vlastně tvůj vlastní Speed“, říká na toto téma Quartararo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama