Reklama

Pojede Folger WorldSBK s BMW?

V MS-Superbike 2021 uvidíme až 24 stabilních jezdců, neboť minimálně 3 postoupí z MS-Supersport. Ovšem především v soukromých týmech zřejmě nezůstane «kámen na kameni»...

Tovární tým Kawasaki pokračuje ve stejné sestavě jako letos: Jsou to mistr světa Jonathan Rea a Alex Lowes. Puccetti získal ex-mistra světa Supersport Lucase Mahiase do své sestavy superbikového týmu, Orelac rovněž z prostřední kubatury získal Isaaca Vinalese.

Pedercini udržel hlavního sponzora Outdo Batterie, Belgičan Loris Cresson by se měl stát týmovou #2. Pokud bude 100% zdravý, tak Sandro Cortese zůstane jako #1.

Ducati vyměnila v továrním týmu Aruba Chaze Daviese za o 9 let mladšího Michaela Rinaldiho, který tak bude novým týmovým kolegou vícemistra světa Scotta Reddinga.

V privátních týmech není skoro vůbec nic jasno: Motocorsa nechala třeba v Estorilu testovat Axela Bassaniho, který je přesvědčen, že 2021 bude pilotovat Ducati Panigale V4R; Brixx chce pokračovat se Sylvainem Barrierem - ostatně tento Francouz má za přítelkyni dceru majitele týmu.

Go Eleven doufá, že Ducati, sponzor Aruba a Feel Racing společně najdou cestu, jak zajistit pro Daviese třetí tovární motocykl Panigale.

Pokud se to nepodaří, tak je listina čekajících jezdců bez angažmá u Go Eleven stejně dlouhá jako u Barni: Zájem mají Eugene Laverty, Randy Krummenacher, Sandro Cortese, Leon Camier, Samuele Cavalieri až po Tito Rabata.

Honda bude ve svém továrním týmu nadále pokračovat s dvojicí Alvaro Bautista a Leon Haslam; Midori Moriwaki by ráda ve svém týmu MIE Racing nechala závodit stejně jako v sezonním finále dva jezdce.

BMW prodloužila smlouvu s Tomem Sykesem, Angličan dostane nového týmového kolegu Michaela van der Marka, který nahradí Eugene Lavertyho.

Team Bonovo action by MGM stojí těsně před uzavřením smlouvy s BMW a vyhlédnutým jezdcem je letošní šampion IDM Jonas Folger.

Jeden italský investor plánuje druhý satelitní tým BMW, v něm pojedou buď Eugene Laverty nebo Federico Caricasulo.

Toprak Razgatlioglu bude #1 v továrním týmu Yamahy, jeho týmovým kolegou bude v sezóně 2021 mistr světa Supersport Andrea Locatelli.

Satelitní tým Mirko Giansantiho (GRT) prodloužil smlouvu s Texasanem Garrettem Gerloffem, Japonec Kohta Nozane pojede místo Caricasula.

Ten Kate ještě nemá pohromadě budget na sezónu 2021, pokud budou Nizozemci pokračovat dále v MS-Superbike, tak jezdcem zůstane letošní týmová #1 Loris Baz.

Týmy a jezdci MS-Superbike 2021:

Honda: Alvaro Bautista (E), Leon Haslam (GB)

MIE Honda: Takahashi? Granado? Torres?

BMW: Tom Sykes (GB), Michael van der Mark (NL)

Bonovo MGM BMW?: Jonas Folger (D)

BMW Corse Clienti?: Laverty? Caricasulo?

Pata Yamaha: Toprak Razgatlioglu (TR), Andrea Locatelli (I)

GRT Yamaha: Garrett Gerloff (USA), Kohta Nozane (J)

Ten Kate Yamaha?: Baz?

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

Puccetti Kawasaki: Lucas Mahias (F)

Orelac Kawasaki: Isaac Vinales (E)

Outdo Kawasaki TPR: Cresson? Ramos? Cortese?

Aruba.it Ducati: Scott Redding (GB), Michael Rinaldi (I)

Go Eleven Ducati: Davies? Rabat? Laverty?

Motocorsa Ducati: Bassani?

Brixx Ducati: Barrier?

Barni Ducati: Rabat? Cavalieri? Camier? Krummenacher? Laverty?

Tučně = potvrzeni



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama