Reklama

Po Portugalsku pojede Barni Ducati s Foresem

Že tým Barni Spark Ducati jedná se zkušeným Španělem Xavi Foresem o sezóně 2023 nebylo v paddocku WSBK vůbec žádné tajemství, ale že bude mladý Ital Luca Bernardi (21) závodit naposledy v Portugalsku a sezónu 2022 už dokončí Fores, nečekal nikdo.

Team «Barni Spark Ducati» nyní oznámil, že místo Itala Bernardiho pojede Španěl Xavi Fores všechny tři zámořské závody, kterými jsou Argentina, Indonésie a Austrálie.

Bez závodění ale nezůstane ani mladý Ital Luca Bernardi (21); u něho se jasně ukázalo, že přestup na superbikový motocykl byl příliš uspěchaný a tak bude závodit za CM Racing s motocyklem Ducati Panigale V2 v kubatuře WorldSSP, místo Rakušana Maxe Koflera už během tří zámořských závodů.

Xavi Fores samozřejmě zůstává horkým kandidátem u týmu Barni Spark Ducati pro šampionát WorldSBK 2023.

Nezapomínejme, že Team Barni a Xavi Fores už spolupracovali v letech 2016 až 2018: Španěl získal celkem šest pódiových umístění, 2017 a 2018 obsadil v MS celkově sedmé místo a vždy byl nejlepším privátním pilotem, když německý šampion 2014 vyhrál soutěž «Independent Riders». 2019 závodil s motocyklem Honda v šampionátu BSB-Superbike; 2020 jezdil za tým Puccetti Kawasaki v MS-Superbike, 2021 opět v BSB se strojem BMW. ale bezúspěšně. Objevoval se sporadicky i v šampionátu EWC s motocyklem ERC Ducati a v šampionátu MotoE - WorldCup skončil celkově na P11; P9 a P10.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama