Reklama

Petr Svoboda bude závodit v WorldSSP300

19-letý český jezdec Petr Svoboda z Ostrovačic u Brna bude stabilním jezdcem šampionátu WorldSSP 300 v sezóně 2023. Pojede v prestižním týmu Fusport – RT Motorsports by SKM - Kawasaki. Jeho týmovým kolegou bude Filipinec Troy Alberto.

Čech Petr Svoboda vystřídá v tomto týmu Němce Dirka Geigera - vítěze Portimao Race1, s kterým se německo-nizozemský tým z Gravenu majitelů Franka Krekelera a Roba Vennegoora nedohodl na prodloužení smlouvy. Svoboda bude pilotovat motocykl Kawasaki Ninja 400.

Opce na setrvání Dirka Geigera nebyla ze strany týmu Füsport RT Motorasport by SKM uplatněna do 1. listopadu, naopak 28. října oznámil tento tým. že vedle Filipínce Troye Alberta pojede český pilot Petr Svoboda.

Český teenager jezdil letos jako náhradní jezdec nebo také s wild card za tým Accolade Smrz Racing se strojem Kawasaki Ninja 400, tedy většinou místo zraněného Španěla Jose Luise Pereze Gonzaleze.

Svoboda debutoval v šampionátu WorldSSP 300 v roce 2020 za tým WRP Wepol Racing se strojem Yamaha YZF-R3, ale během 4 závodů nebodoval. O rok později - 2021; se nejlépe umístil na P13 v Mostě, když celkem třikrát během sezóny bodoval. V šampionátu obsadil celkově 34. místo.

V letošní už skončené sezóně 2022 dojel Svoboda nejlépe jako sedmý ve druhém závodě v Magny Cours, v šampionátu mu patří celkově 18. místo. Kromě toho zajel v Estorilu nejrychlejší kolo v závodě.

Petr Svoboda má na svém kontě ve třech sezonách 2020 až 2022 šampionátu WorldSSP 300 celkem 32 závodních jízd; v 8 z nich dokázal bodovat.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama