Reklama

Pelikánová chce bojovat o postup do závodu

Alexandra Pelikánová zahájila závodní víkend seriálu WorldSBK v italském Misanu sedmadvacátým místem v hodnocení skupiny B kategorie Supersport 300.

Česká motocyklová závodnice dokázala mezi jednotlivými měřenými tréninky zrychlit o více než vteřinu, a to i přes enormní teploty, které panují na italské riviéře.

Pelikánová zahájila další závodní víkend své premiérové sezóny ve světovém šampionátu kategorie Supersport slibně a maximem v hodnotě 1:56,823 si zajistila sedmadvacáté místo. To obsadila i v druhém měřeném tréninku, kdy ovšem dokázala zrychlit o více než vteřinu a zajela čas 1:55,705. Svou ztrátu na první místo snížila dokonce o více než vteřinu a půl. Na okruhu v Misanu totiž po celý den panovaly extrémní povětrnostní podmínky v podobě teploty vzduchu na hranici 30°C a teploty tratě blížící se hranici 50°C, se kterými se devatenáctiletá rodačka z Brna vyrovnala lépe než většina z rozsáhlého jezdeckého pole a i přes tyto enormní teploty neustále zrychlovala.

„V prvním tréninku jsem měla problém s nastavením, ale ten jsme před druhým tréninkem vyřešili,“ přiznala Pelikánová. „Jelo se mi dobře, což se projevilo i na časech. V druhém tréninku bylo neskutečné vedro, ale i přes to se mi podařilo zrychlit. Prozatím jsem ale nedosáhla času, který jsem zajela, když jsme tady před sezónou testovali, takže mám pořád co zlepšovat. Věřím, že i v dalším tréninku a Superpole zrychlím a budu tak moci bojovat o postup do hlavního nedělního závodu,“ dodala závodnice týmu Kawasaki GP Project.

Závodní víkend světového šampionátu Supersport 300 v italském Rimini pokračuje v sobotu poslední tréninkovou jízdou a Superpole. Závodníci a závodnice, jejichž nejrychlejší časy ze Superpole nebudou stačit na přímou kvalifikaci do závodu, opět nastoupí do závodu Last Chance Race, tedy závodu, z nějž se prvních šest v cíli kvalifikuje do hlavního nedělního závodu. Start závodu o postup do nedělního programu je naplánován v 15:15 SEČ.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama