Reklama

Ondra Ježek těsně před podepsáním smlouvy s týmem Guandalini Yamaha

Tým Guandalini Yamaha sice stále ještě neoznámil svého pilota na rok 2018, ale vše směřuje k tomu, že to bude český jezdec Ondřej Ježek. „Jsme na dobré cestě“, potvrdil 28-letý jezdec z Kuřimi.

«Ondra» jezdil letos opravdu dobře, s nepříliš konkurenceschopným motocyklem týmu Grillini Kawasaki dojel celkem osmkrát v Top-15 a získal celkem 22 mistrovských bodů - jen o čtyři méně než jeho daleko výše hodnocený týmový kolega Ayrton Badovini. A to ve své Rookie sezóně.

2001 založil Mirco Guandalini svůj tým a po šampionátu CIV začal jezdit i WSBK. Mimo jiné také s Jakubem Smržem, takže by Ježek nebyl prvním Čechem v tomto týmu.

V MS-Superbike 2017 závodil Guandalini s motocyklem Yamaha s různými piloty. Ital Riccardo Russo utekl z týmu, protože byl názoru, že jeho R1 není konkurenceschopná. Také jeho nástupce Jakub Smrž si nevedl v Laguna Sece lépe, a nebodoval. A nedařilo se ani dalšímu Italovi v řadě, kterým byl na LausitzRingu Massimo Roccoli.

Teprve příchod třetího Itala v pořadí Alessandra Andreozziho znamenal cestu ke zlepšení, ten závodil za tento privátní tým Yamahy Guandalini Racing od Portimaa. 26-letý pilot byl rychlý v trénincích a v závodech se pohyboval blízko Top-10. Nejlépe byl odmávnut na 12. místě ve druhé portugalské jízdě.

Na sezónu 2018 snil Guandalini o tom, že obdrží stejný materiál jako tovární tým Pata-Yamaha a v tomto duchu se také vyjadřoval v řadě komunikací s různými partnery. Ovšem realita je úplně jiná.

„Na statusu týmu Guandainiho se vůbec nic proti sezóně 2017 nemění. Je to privátní tým bez oficiální podpory od nás.“, říká šéf závodního oddělení Yamahy Andrea Dosoli.

Nezapomínejme, že: Také současný tým Grillini - nyní Suzuki - nabídl Ježkovi smlouvu na rok 2018, ve prospěch Guandaliniho zřejmě rozhodne lepší finanční nabídka.

Názor webu motoforum.cz: Zdá se, že vyzkoušená Yamaha R1 je lepší závodní technikou než hodně sériová Suzuki.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama