Reklama

Oliver König skončil celkově třetí v hodnocení «Hyundai N-spired Rider»

Oliver König zakončil sezonu v mistrovství světa superbiků s nejlepším výsledkem sezony. V Austrálii potvrdil svůj pozitivní trend zaznamenaný v Indonésii (kde získal svůj první bod) 14. místem, které mu přineslo další dva mistrovské body.

Mladý český jezdec z týmu Orelac Racing Verdnatura navíc potvrdil své třetí konečné umístění v klasifikaci ceny «Hyundai N-spired Rider», kterou mistrovství světa superbiků MOTUL FIM přidalo v roce 2020. V této soutěži je oceněn jezdec, který během sezóny získá nejvíce pozic v 1. a 2. závodě oproti postavení na gridu. O ocenění rozhoduje bodový systém, takže jezdci získávají jeden bod za každou pozici, kterou zaujmou proti své pozici na roštu. Pokud tedy jezdec začne na gridu jako 15. a skončí v závodě 5., získá 10 bodů. Výsledky ze závodů WorldSBK I a II se započítávají do pořadí – nikoli závodu Superpole – a jsou založeny na výchozí pozici.

Na konci sezóny vyhrává jezdec, který nasbíral nejvíce bodů, a je tedy vítězem soutěže «Hyundai N-spired Rider». Český jezdec španělského týmu Orelac skončil třetí v uvedené klasifikaci s 63 body za Axelem Bassanim (který byl druhý s 65 body) a Lucou Bernardim, který byl první s 86 body.

Konečné pořadí soutěže «Hyundai N-spired Rider» 2022:

1. Luca Bernardi Ducati 86 bodů
2. Axel Bassani Ducati 65
3. Oliver Konig Kawasaki 63
4. Michael Rinaldi Ducati 54
5. Leandro Mercado Honda 52



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama