Reklama

NW200: Martin Jessopp vyhrál první závod Supersport

Britský jezdec s motocyklem Triumph Martin Jessopp vyhrál první závod Supersport při závodě North West 200. Velký favorit Alastair Seeley závod nedokončil.

Martin Jessopp vystartoval nejlépe a zatočil jako první do zatáčky York. Za ním následovali Ian Hutchinson a Lee Johnston, zatímco Polesetter Alastair Seeley byl na P4. Po prvním kole vedl Hutchinson a dále Jessopp, Michael Dunlop, Seeley, Dean Harrison a Johnston.

Ve druhém ze šesti kol se dostal do čela opět Jessopp, Hutchinson, Harrison, Johnston a Michael Dunlop za ním bojovali o každý metr tratě. Po defektu elektroniky musel rekordman v počtu vítězství při závodě North-West - Alastair Seeley - odstavit svůj motocykl Gearlink Kawasaki do boxu.

Hutchinson, Harrison, Jessopp, Johnston, Michael Dunlop, James Hillier, William Dunlop a James Cowton bylo pořadí po polovině závodu, Top-8 jezdců dělilo pouze několik desítek sekundy.

Po čtyřech kolech si Jessopp vypracoval menší náskok, za ním se ale tvrdě bojovalo o další pozice, nejlépe si vedl Hutchinson, za ním jeli Harrison, Johnston a oba bratři Dunlopové, přičemž William předjel Michaela.

S náskokem více než jedné sekundy vjel do posledního kola na špici Jessopp, za ním následovali Hutchinson, Hillier, Harrison, Johnston a také William a Michael Dunlopové. Boj o pódiová umístění na 14,436 km sliboval hodně napětí.

Martin Jessopp si už nenechal své první vítězství při North West 200 nikým vzít. S malým náskokem ho udržel až do cíle. Druhý byl odmávnut Ian Hutchinson s novým motocyklem Yamaha YZF-R6, dále dojeli James Hillier, Dean Harrison, Lee Johnston, William Dunlop a Michael Dunlop. Vítěz Zlatého Kahance Horst Saiger dojel v Top-10.

Supersport race 1: 1. Martin Jessopp (Triumph), 6 kol za 28.00,796. 2. Ian Hutchinson (Yamaha), 0,772 sec. zpět. 3. James Hillier (Kawasaki), +1,229 sec. 4. Dean Harrison (Kawasaki). 5. Lee Johnston (Honda). 6. William Dunlop (Yamaha). 7. Michael Dunlop (Yamaha). 8. James Cowton (Kawasaki). 9. Jamie Coward (Honda). 10. Horst Saiger (Kawasaki).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama