Reklama

NW200: Alastair Seeley (BMW) nebyl k zastavení, 17. Červený, 20. Bičiště

V prvním závodě Superbike doslova Alastair Seeley demoralizoval své soupeře. Po čtyřech kolech měl tento severní Ir s motocyklem BMW náskok přes 21 sekund. Naši dojeli velmi dobře: 17. Marek Červený a 20. Petr Bičiště.

Dlužíme vám ještě reportáže z posledních závodů North West na okruhu ve tvaru trojúhelníku mezi městy Portstewart, Coleraine a Portrush, které se jely závěrem minulého týdnu. S mnohahodinovým zpožděním - na trati byl olej smíchaný s vodou - byl konečně odstartován první závod Superbike, v první řadě stáli Michael Rutter a Alastair Seeley (oba BMW) a Glenn Irwin s továrním motocyklem Ducati-Panigale.

Rutter a Hutchinson odstartovali nejlépe, Irwin byl dlouhý na brzdy v první zatáčce a ztartil svou pozici. Na dlouhé rovince k Univerzitní zatáčce se prosadil Seeley na první pozici, za ním propásli Hutchinson a Irwin brzdový bod v šikaně Mather‘s-Cross a museli použít nouzový výjezd.

Seeley si jel neohrožován pro 20. vítězství! v závodě North West 200 a jeho soupeři byli bez šancí ho nějakým způsobem ohrozit.

Na druhém místě se etabloval Michael Rutter, který měl hodně komfortní náskok před třetím jezdcem v pořadí a tím byl Lee Johnston, přičemž na 4. místě jezdil Irwin.

Před vjezdem do posledního kola bylo pořadí Seeley, Rutter, Johnston a Hickman, který odsunul Irwina na 5. pozici.

Alastair Seeley své soupeře bezpečně kontroloval ze špice závodu a dojel si pro suverénní vítězství. Stupně vítězů dokompletovali Michael Rutter a Lee Johnston.

Velmi dobře si vedli oba čeští jezdci v barvách týmu BMW - Heidger Motorsport.de, Marek Červený obsadil P17, Petr Bičiště byl odmávnut na P20.

Superbike Race1: 1. Alastair Seeley (BMW), 2. Michael Rutter (BMW), 21,610 sec. zpět. 3. Lee Johnston (Honda), +28,077. 4. Glenn Irwin (Ducati). 5. Peter Hickman (BMW). 6. Derek Sheils (Suzuki). 7. Dean Harrison (Kawasaki). 8. James Hillier (Kawasaki). 9. Horst Saiger (Kawasaki). 10. Ian Hutchinson (BMW). Dále: 17. Marek Červený (BMW). 20. Petr Bičiště (BMW).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama