Reklama

Nezaměstnaný Josh Brookes: Je poslední nadějí Suzuki?

Na sezónu 2017 nemá Joshua Brookes stále ještě smlouvu, jak v MS-Superbike, tak v britském šampionátu BSB se už žádné zajímavé možnosti nenabízejí.

V britském šampionátu Superbike všechny Joshua Brookes v roce 2015 s motocyklem Yamaha R1 doslova převálcoval - 13 vítězství v 26 závodech! V mistrovství světa se ale 33-letý Australan s motocyklem BMW S1000RR neprosadil. Sedmé místo v dešti na Lausitzringu bylo jeho nejlepší umístění, v celkovém pořadí to znamenalo až pozici 14.

Když mu letošní tým v červenci sdělil, že Milwaukee pojede 2017 s úplně novou jezdeckou dvojicí: Eugene Laverty a Lorenzo Savadori, se Brookes začal intenzivně zajímat o volný kvalitní motocykl v novém týmu. Ovšem později se ukázalo, že všechna špičková místa v MS-Superbike, britském šampionátu BSB, respektive v US-šampionátu MotoAmerica jsou obsazena, takže začátkem prosince je rodák ze Sydney stále ještě nezaměstnaný.

16./17. prosince pojede sice Brookes na okruhu v Sydney Motorsport Park, tedy dřívějším Eastern Creeku, finále australského šampionátu Superbike, kde nahradí v týmu SA Kawasaki BCperformance zraněného Bena Burkeho.

Britský mistr 2015 se chce kvalitním výsledkem s motocyklem Kawasaki ZX-10R nabídnout na rok 2017, moc možností už mu totiž nezbývá.

V MS-Superbike má o něho zájem pouze Team Toth Yamaha, v BSB je poslední šancí na dobré místo Bennetts Suzuki jako týmový kolega ex-mistra světa Sylvaina Guintoliho. O toto místo se ale uchází také Tommy Bridewell.

Suzuki je Brookesovou oblíbenou značkou a váže ho k ní přátelství. Brookes zkoušel zakotvit u Yoshimura Suzuki v USA, aby byl v dobré výchozí pozici na rok 2018, až se Suzuki vrátí s továrním týmem do MS-Superbike a rok závodění v Americe s novým bikem měl být základním kamenem pro návrat do WorldSBK 2018.

Yoshimura ale pokračuje s letošním jezdeckým duem ve složení Roger-Lee Hayden a Toni Elias, takže Brookesovi zůstává pouze BSB, aby si u Suzuki pootevřel dveře.

„Nevím, kam povede moje cesta, ani s kterým motocyklem, ani v kterém šampionátu,“ musel bohužel přiznat Josh Brookes, tedy ex-týmový kolega našeho Karla Abrahama. A ačkoliv se oficiálně říká, že Brookes o svém vyhazovu věděl už v červenci, tak na setkání Abaji s fanoušky, prozradil brněnský jezdec, že se to jeho australský kamarád - a panují mezi nimi opravdu velmi dobré přátelské vztahy - dozvěděl až v polovině září a to už bylo opravdu pozdě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama