Reklama

News z Doningtonu

Ještě než zahřmí dnes motory všech 4 objemových kubatur na anglickém okruhu v Donington Parku, tak se podívejme na poslední news ze startovních listin, které přinesla včerejší technická přejímka.

Už včera jsme psali, že Yonnymu Hernandezovi z Kolumbie byrokratická chyba neumožní přicestovat do dějiště šestého letošního závodního víkendu a jeho cesta do Evropy byla zakončena na letišti v Madridu. Jeho místo v týmu Pedercini Kawasaki zde tak zaujme britský jezdec ze šampionátu BSB Luke Mossey.

Samozřejmě, že největší pozornost z nových pilotů bude v kubatuře MS-Superbike věnována především vloni druhému Leonu Haslamovi - Puccetti Kawasaki (lídr britského šampionátu) a potom objevu letošního šampionátu BSB Bradley Rayovi (aktuálně druhý v BSB), ten pojede za tým Hawk/Buildbase Suzuki.

Ovšem na startu budou ještě další piloti s wild card: Zkušený Ital Niccolo Canepa bude v týmu Motor Europe pilotovat třetí tovární motocykl Yamaha R1, Gino Rea (MC Racing) pojede se Suzuki a Mason Law (Team WD40) na Kawasaki. Samozřejmě třetí tovární Ducati Panigale bude mít k dispozici úřadující šampion ME-STK Ital Michael Ruben Rinaldi v juniorském týmu Aruba Ducati.

Fin Niki Tuuli jak známo, odešel během sezóny do šampionátu MS-Moto2, kde bude v týmu SIC pilotovat Kalex Moto2. Místo něho se v týmu CIA Landlord Insurance Honda v šampionátu WorldSSP představí na motocyklu CBR600RR 19-letý Ryan Vickers, který jinak závodí v britském šampionátu National Superstock 600. Zda to bude pouze v Donington Parku, nebo na celý zbytek sezóny, rozhodne Team manager Simon Buckmaster po nedělním závodě.

Ukrajinec Nick Kalinin (GP Project Team) je zraněn ze závodu FIM Supersport 300 World Championship na okruhu Autodromo Internazionale Enzo d Dino Ferrari v Imole - zlomený kotník po hromadné havárii ve 3. kole, a nebude zde startovat, dalšího zraněného z Imoly Robert Schotman z Nizozemí nahradí Lachlan Epis, vyhozený nedávno ze supersportového týmu Kawasaki Go Eleven.

Když se podíváme na aktuální startovní listiny z Anglie, tak zjistíme že: Šampionát WorldSBK pojede na současnou dobu neuvěřitelných 25 jezdců! (19 stabilních a 6 s wild card); v WorldSSP se představí 27 pilotů (4 z nich potom v šampionátu ESS - tedy pouze na evropských závodech), 40 jezdců a jezdkyň bude bojovat o mistrovské body v WorldSSP300 a tak pouze „velké stocky“, jedou se zřejmě letos naposled!, budou mít hodně prořídlé startovní pole: pouhých 17 startujících!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama