Reklama

MV Agusta 2018: Baz, Jacobsen nebo Torres?

Kdo nahradí v příští sezóně Leona Camiera v privátním týmu MV Agusta Reparto Corse? A podaří se manažerovi Andreovi Quadrantinimu nasadit na sezónu 2018 dva motocykly?

Leon Camier opouští po třech letech tým MV Agusta a odchází k nizozemské stáji Red Bull Honda. Noblesní značka z Varese se tak musí na sezónu MS-Superbike 2018 poohlédnout nejen po jeho nástupci, ale protože chce svou superbikovou stáj rozšířit na dva piloty, tak zároveň hledat i toho druhého.

Šest čtvrtých míst a 41 umístění v Top-10 je úspěšná bilance Leona Camiera v týmu MV Agusta Reparto Corse, tedy privátního týmu okolo manažera Andrea Quadrantiho. Ten chce, pokud všechno bude fungovat, jak by mělo, nasadit dva jezdce v WorldSBK a jednoho v WorldSSP.

A kdo jsou těmi největšími kandidáty? Francouz Loris Baz opouští MotoGP a pojede v sezóně 2018 MS-Superbike, to je celkem jasné. Jelikož jsou tovární týmy Kawasaki, tak Ducati a stejně i Yamaha už plně obsazené, tak se pro Baze nabízí buď Honda Ten Kate, nebo MV Agusta. Tendence se ale přiklání spíše k italské stáji a zdá se, že domluva je pouze otázkou času.

Na druhé místo si dělá velkou naději Jordi Torres (dosud Althea BMW). Tento tým totiž zatím o svých plánech na sezónu 2018 mlčí a majitel stáje Althea Genesio Bevilacqua dokonce uvažuje o tom, že by svůj tým přechodně uzavřel, neboť se vůbec neví, jaká budou přesná pravidla MS-Superbike na rok 2018 a jak se k novému reglementu postaví továrna BMW.

Ovšem přestoupit do WorldSBK by chtěl i Američan Patrick Jacobsen, jezdící za MV Agustu MS-Supersport a vždy končí v Top-6, pokud ho nezradí motocykl. Že je v MS až na 5. místě, je důsledek toho, že má na svém kontě třikrát „0“ kvůli technickým problémům, z toho dvakrát ho zradil motor.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama