Reklama

MS-Side: Z Tourist Trophy přímo do Rijeky

Poslední závod MS-Side se jel sice už 9. dubna, přesto bylo toto časové období pro některé týmy hodně hektické. Přijíždějí totiž s malou objížďkou přímo z Tourist Trophy na chorvatský okruh Grobnik/Rijeka.

Následující víkend (17. až 19. června) se koná na bývalém okruhu Grand-Prix v chorvatském Grobniku/Rijeka druhý letošní podnik MS-Side a to hned se dvěma jízdami. Ačkoliv od úvodního závodu v Le Mans už uplynulo přes 2 měsíce, tak některé týmy rozhodně nezahálely.

Ben a Tom Birchallové, Dave Molyneux/Daniel Sayle, Tony Baker/Fiona Baker Milligan, John Holden, Tim Reeves, Michael Grabmüller, Mike Roscher nebo Manfred Wechselberger, ti všichni závodili ještě před týdnem na Tourist Trophy. A Holden, stejně jako bratři Birchallové přijíždějí do Chorvatska jako čerství vítězové TT.

První závodní víkend byl jasnou záležitostí Brita Tim Reevese se svým francouzským partnerem Gregory Cluzem. Reeves, který je s pěti tituly mistra světa nejúspěšnějším aktivním pilotem současnosti, by chtěl pochopitelně na 4,168 kilometrů dlouhém okruhu své vedení v mistrovství světa nejen udržet, ale svůj bodový náskok zvýšit.

Především ale Pekka Päivarinta, čtyřnásobný mistr světa (2008; 2010; 2011; 2013), by se svou spolujezdkyní a přítelkyní Kirsi Kainulainen chtěl obrátil řídítka svého tříkolového motocyklu ve svůj prospěch. Právě v Grobniku dokázal Fin už mnohokrát, že se nebojí riskovat, pokud může vyhrát závod.

Hodně „skromně“ vystartovali do sezóny obhájci titulu Bennie Streuer/Geert Koerts. Pokud by chtěli pomýšlet na úspěšnou obhajobu titulu, tak musí oba dva Nizozemci, kteří v dešti v Le Mans totálně vyhořeli, začít zajíždět Top výsledky už nyní v Chorvatsku.

Průběžné pořadí MS-side

01- Tim Reeves/Grégory Cluze (GB/F) - 25 bodů
02- Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen (FIN) - 20
03- Markus Schlosser /Thomas Hofer (CH) - 16
04- Sean Hegarty/James Neave (GB) - 13
05- Sébastian Delannoy/Kevin Rousseau (F) - 11
06- Manuel Moreau/Stéphane Gadet (F) - 10
07- Bennie Streuer/Geert Koerts (NL) - 9
08- Olivier Dichamp/Vincent Peugeot (F) - 8
09- Billy Gällros/Gerard Daalhuizen (S/NL) - 7
10- Lukas Wyssen/Olivier Chabloz (CH) - 6
11- Peter Kimeswenger/Markus Billich (A) -5
12- John Holden/Stuart Ramsey (GB) - 4
13- Jean-Philippe Brunazzi/Michael Rigindeau (F) - 3
14- Claude Vinet/Cyril Vinet (F) - 2
15- Tomas Axelsson/Artis Neilands (S/LAT) - 1

Průběžné pořadí F2 World Trophy

01- Ben Birchall/Tom Birchall (GB) - 25 bodů
02- Gérard Causse/Freddy Lelubez (F)- 20
03- Michael Grabmüller/Sophia Kirchhofer (A) - 16
04- Günther Bachmaier/Manfred Wechselberger (A) - 13
05- Dave Molyneux/Daniel Sayle (GB) - 11
06- Tonny Baker/Fiona Baker Milligan (GB) - 10



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama