Reklama

MS-MotoGP 2017: Termíny zimních testů

Okamžitě po sezonním finále ve Valencii začne příprava na sezónu MotoGP 2017 prvními dny testů, které se konají na okruhu Ricarda Torma 15. a 16. listopadu.

Do konce sezóny 2016 chybí už pouze jeden závod Grand Prix, pak se začne testovat na sezónu příští. První dva testovací dny oficiálních testů IRTA-MotoGP se konají v úterý a ve středu, tedy hned po finále ve Valencii (15./16. listopadu).

Tyto testy budou obzvlášť zajímavé: Jorge Lorenzo bude debutovat na motocyklu Ducati, Iannone pak na Ecstar-Suzuki, Vinales naopak na Movistar-Yamaha, Zarco a Folger pojedou poprvé s biky Tech3-Yamaha, svůj debut v královské kubatuře budou absolvovat Sam Lowes (Aprilia, stejně jako Alex Rins (Suzuki). Aleix Espargaró bude poprvé řídit motocykl Aprilia, jeho bratr Pol Espargaro pak zbrusu nový motocykl kubatury MotoGP KTM, stejně jako Bradley Smith. Alvaro Bautista se bude seznamovat s Pull & Bear-Ducati a stejný motocykl bude mít k dispozici comeback slavící český jezdec Karel Abraham.

Potom budou některé týmu MotoGP ještě privátně testovat v listoapdu v Jerezu, zatímco v prosinci 2016 a v lednu 2017 platí zákaz testování. Ovšem poprvé se bude testovat i poslední dva dny v lednu!

Sezóna 2017 totiž začne testy v Sepangu/Malajsie už 30. a 31. ledna, stejně jako 1. února - to jsou na pořadu první testy IRTA (pondělí až středa). Na Phillip Islandu se bude testovat 15. až 17. února, tedy od středy do pátku. Test v Kataru na Losail International Circuitu v Doha se koná ve dnech 10. až 12. března, od pátku do neděle. A sezóna 2017 začne prvním závodem v Kataru od 23. do 26. března.

Pro kubatury Moto2- a Moto3 jsou vyhraženy tyto dva předsezonní testy IRTA 2017: V Jerezu (8. až 10. března, středa až pátek) a v Kataru (17. až 19. března, pátek až neděle).

Samozřejmě budou týmy a jezdci obou nižších kubatur absolvovat privátní testy v únoru v Jerezu, Aragónu, Almerii a Valencii.

Novinka: Listopadové testy se poprvé nebudou počítat k omezenému počtu 10 testovacích dní, které dosud směli jezdci absolvovat v rozmezí mezi finále 2016 a začátkem sezóny 2017.

Po finále GP ve Valencii budou 17./18. listopadu testovat některé týmy Moto3- a Moto2- v Jerezu, týmy z MS-Superbike (Honda poprvé se Stefanem Bradlem, Yamaha v premiéře s Michaelem van der Markem) 16./17. listopadu v Aragonu. V pondělí a úterý po finále CEV-Repsol, tedy MSJ a ME ve Valencii, budou jako každoročně některé týmy z MS kubatur Moto2/Moto3 testovat 21./22. listopadu ve Valencii. Od 21. do 25. listopadu dojede ve Valencii k tradičnímu srovnání časů mezi některými týmy z WorldSBK a MotoGP.

Ve stejnou dobu se objeví Movistar-Yamaha (s Vinalesem), Tech3-Yamaha (se Zarcem a Folgerem) a Suzuki Ecstar (s Iannonem a Rinsem) v Sepangu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama