Reklama

MS-Moto3: Prezentace týmu SIC58 Squadra Corse v Misanu

Tým Moto3 od Paola Simoncelliho, otce tragicky zahynulého pilota MotoGP Marca Simoncelliho, bude 2017 debutovat v mistrovství světa.

Jméno Simoncelli se vrací do šampionátu MotoGP. Včera se konala oficiální prezentace týmu MS-Moto3 SIC58 Squadra Corse. Kde? Samozřejmě na okruhu Misano World Circuit Marco Simoncelli v «Marco Gallery».

Tatsuki Suzuki a Tony Arbolino budou řídit motocykly Honda týmu vedeném Paolem Simoncellim. Dosud závodil tým se dvěma mladými Italy v italském šampionátu CIV-Moto3 a v MSJ-Moto3 (CEV). Tento projekt by ale měl pokračovat i nadále.

Rookie Arbolino se nezúčastnil testu ve Valencii - listopad 2016 - neboť si při sezonním finále MSJ zlomil pravou klíční kost. Arboliniho místo v MSJ zaujme 2017 Mattia Casadei, který ho nahradil i při testu ve Valencii. Jeho týmovým kolegou v šampionátech CIV a MSJ (CEV) bude Yari Montella.

Majitel týmu Paolo Simoncelli si hodně slibuje od zkušeného Japonce Tatsuki Suzukiho (25 startů v MS-Moto3 s motocyklem Mahindra).

Ostatně kvůli Suzukimu přešel tým SIC58 Squadra Corse od Mahindry k Hondě a získal tak tovární podporu od HRC.

A jaké je krédo nového týmu: „Jsme zde proto, abychom provozovali závodní sport a vyhrávali“, říká nekompromisně Paolo Simoncelli.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama