Reklama

MotoGP s týmem Trackhouse Aprilia

Vše potvrzeno: Trackhouse Racing vstupuje do MotoGP a bude novým zákaznickým týmem Aprilie. Po vyloučení CryptoDATA RNF ze startovního roštu se brzy našlo řešení, aby Aprilia i nadále měla satelitní tým v MotoGP.

Před malou chvílí bylo oficiálně oznámeno, že to převezmou Američané z Trackhouse Racing , jak se již v minulých dnech očekávalo. Je tak zajištěné další závodění Miguela Oliveiry a Raula Fernandeze.

Trackhouse Racing tak vstupuje do MotoGP s Aprilií. Trackhouse Racing vlastní bývalý jezdec Justin Marks. Je to již známá sestava amerických automobilových závodů a soutěží ve slavné sérii NASCAR. Přítomnost amerického týmu je součástí projektu expanze MotoGP ve Spojených státech. Carmelo Ezpeleta angažoval i za tímto účelem obchodního ředitele Dana Rossomonda, který přišel z NBA.

Na předváděcí akci byli přítomni Justin Marks, Massimo Rivola, Carlos Ezpeleta a dokonce i samotný Rossomondo. Livrej motorky již byla odhalena s barvami, které odrážejí americkou vlajku a která je inspirována tou, kterou v roce 2008 použil zesnulý Nicky Hayden.

Aprilia a MotoGP jistě najdou solidního partnera v Trackhouse Racing, což je zásadní pro budoucnost. Bude zajímavé sledovat i důsledky technické povahy. Bude mít tým například příští rok alespoň jednu RS-GP 2024? Pro vytvoření protiváhy proti Ducati by bylo důležité také vybavit satelitní formaci nejnovější verzí prototypu Noale.

V roce 2024 tak pojede v «premier class» poprvé čistě americký tým od roku 2007, kdy v šampionátu závodil naposled tým KR od Kennyho Robertse.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama