Reklama

Moto2 a Moto3 testují v Brně

Na brněnském Masarykově okruhu probíhají privátní testy některých týmů Grand Prix kubatur Moto2 & Moto3. A tak je na trati k vidění také jediný český pilot v tomto nejprestižnějším závodním seriálu Jakub Kornfeil z týmu Drive M7 SIC Racing Team s motocyklem Honda NSF250RW.

Velká pozornost odborníků je ale zaměřena na debut nového motocyklu KTM v kubatuře Moto2, který je vybaven komponenty WP. A které jezdce a týmy můžete na Masarykově okruhu vidět?

Kromě absolutně nového týmu WP-KTM, kde dva motocykly pilotují Julian Simon (letos za QMMF s bikem Speed-up - naposled na Sachsenringu v Top3) a Ricky Cardus (závodí v CEV-Moto2, potažmo v ME-Moto2), jsou zde špičkoví piloti prostřední kubatury Grand Prix: Aktuálně druhý v MS Alex Rins (Pons Racing), vítěz z Assenu a celkově v Top-5 Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda Team ), Alex Marquez (Marc VDS), nebo carXpert Interwetten (Dominique Aegerter). V tomto týmu vystřídal pro Brno Thomase Lüthiho - dostal šanci testovat ve stejnou dobu motocykl KTM RC16 kubatury MotoGP na rakouském okruhu Red Bull Ring švýcarský mladíček Iker Lecuona z CEV Moto2.

Paginas Amarillas HP 40: Alex Rins a Edgar Pons

Forward Team: Lorenzo Baldassarri a Luca Marini

IDEMITSU Honda Team Asia: Takaaki Nakagami a Ratthapark Wilairot

Estrella Galicia 0,0 Marc VDS: Alex Marquez

carXpert Interwetten: Dominique Aegerter, Robin Mulhauser a Iker Lecuona

WP-KTM: Julian Simon a Ricky Cardus

V nejslabší kubatuře Grand Prix, tedy v Moto3, se těchto testů zúčastní především Jakub Kornfeil z týmu Drive M7 SIC Racing a nebude chybět ani jeho týmový kolega Adam Norrodin.

Ale k vidění na Masarykově jsou v tomto týdnu druhý v šampionátu Jorge Navarro (Monlau), skvělý Enea Bastianini a Rookie Fabio Di Giannantonio (Gresini Honda) a hlavně vítěz ze Sachsenringu Khairul Idham Pawi Team Asia.

Team Estrella Galicia 0,0: Jorge Navarro a Aron Canet

Gresini Racing Moto3: Enea Bastianini a Fabio Di Giannantonio

Drive M7 SIC: Jakub Kornfeil a Adam Norrodin

Honda Team Asia: Hiroki Ono a Khairul Idham Pawi

Dle platného reglementu si mohou týmy Moto2 & Moto3 vybrat v roce 2016 maximálně 10 dnů pro privátní testy během celé sezóny.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama