Reklama

Místo Pedrosy opět Hiro Aoyama?

Nicky Hayden se jako náhradník Pedrosy prezentoval na Phillip Islandu v tom nejlepším světle, pro Sepang ale musí HRC hledat jiného pilota.

Díky nasazení Nickyho Haydena (35) v týmu Repsol-Honda při GP Austrálie byl utvořen nový zajímavý rekord. Mezi 21 jezdci na startovním roštu MotoGP byli celkem čtyři se 14 tituly mistrů světa v královské kubatuře. To se v «premier class» ještě nikdy nestalo během 68 let konání závodů Grand Prix od roku 1949 - do konce sezóny 2001 to bylo MS 500-ccm.

Mistři světa:

Valentino Rossi: 7 titulů v «premier class»
Jorge Lorenzo: 3 tituly
Marc Márquez: 3 tituly
Nicky Hayden: 1 titul

Tato situace se ale určitě změní pro předposlední závod letošní sezóny, kdy v Sepangu/Malajsie určitě nebude místo zraněného továrního jezdce Daniho Pedrosy (zlomenina lýtkové kosti a zlomenina klíční kosti v pátek při tréninku v Motegi/Japonsko, ) pilotovat tovární motocykl Honda RC213V Nicky Hayden.

Mistr světa MotoGP 2006 musí ve stejný závodní víkend závodit za Honda World Superbike-Team ve finále v Doha/Katar s bikem Honda CBR 1000RR SP.

Hayden, v letošním roce v WorldSBK vítěz závodu v Sepangu, je v MS s 228 body o 27 bodů za svým týmovým kolegou Michaelem van der Markem na P5, a může se tak ještě umístit v MS do Top-5.

Loňský vítěz ze Sepangu Dani Pedrosa určitě bude v Malajsii chybět, ale připravuje se na comeback do Valencie, aby uhájil své Top-5 umístění před Calem Crutchlowem.

Dle všech informací bude nasazen opět testovací jezdec HRC Hiroshi Aoyama, tedy stejně jako v Japonsku. Mistr světa 2009 z 250tek dojel s RC213V v Motegi v Top-15, ačkoliv se na trať dostal až v sobotu.

Jinak u Ducati se vrátí na tovární motocykl Andrea Iannone, když náhradník Barbera jak v Japonsku, tak v Austrálii s Ducati 2016 ani jednou neviděl šachovnicový praporek kvůli pádům.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama