Reklama

Milwaukee Aprilia 2018 opět s duem Laverty & Savadori

Po Kawasaki, Ducati a Yamaze je Milwaukee Aprilia dalším týmem, který oznámil kompletní složení svého týmu pro MS-Superbike. Takže už pouze pět míst ve špičkových týmech je volných.

Vítěz Superstock-1000-Cupu 2015 Lorenzo Savadori je placeným pilotem továrny Aprilia a i proto je o něho enormní zájem. 24-letý Ital bude i 2018 týmovým kolegou ex-více-mistra světa Eugene Lavertyho.

Aprilia je tak čtvrtou ze sedmi zúčastněných značek, která už oznámila jezdecké složení svého Top týmu na rok 2018.

Red Bull Honda má stále ještě jedno volné místo vedle Leona Camiera - v úvahu připadají Davide Giugliano, Jake Gagne nebo Stefan Bradl.

MV Agusta má obě místa volná - přičemž kandidáty jsou Loris Baz, nebo PJ Jacobsen a také Jordi Torres - neboť nikdo zatím neví, jak bude fungovat tým Althea BMW.

Italský satelitní tým Barni Ducati závodil letos s Xavi Foresem - aktuálně v MS-Superbike na 7. místě, ale tento zkušený 32-letý Španěl nemá pozici na rok 2018 vůbec jistou. #1 je totiž současný lídr šampionátu ME-STK 1000, 21-letý Michael Ruben Rinaldi. A druhý motocykl 1199 Panigale by za tým majitele Marco Barnabo mohl sedlat ex-pilot MotoGP Yonny Hernandez, jenž má za sebou dolary ze své domoviny.

Potvrzené týmy a jezdci WorldSBK na sezónu 2018

Kawasaki Provec: Jonathan Rea (GB); Tom Sykes (GB)

Aruba Ducati: Chaz Davies (GB); Marco Melandri (I)

Pata Yamaha: Alex Lowes (GB); Michael van der Mark (NL)

Red Bull Honda: Leon Camier (GB); ?

Milwaukee Aprilia: Eugene Laverty (IRL); Lorenzo Savadori (I)

Puccetti Kawasaki: Toprak Razgatlioglu (TUR); ?

Pata Yamaha: Michael vd Mark (NL); Alex Lowes (GB)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama